Porter – vaahtokarkkibrownie


Tämän reseptin kävin nappaamassa facebookista Olut ja Ruoka yhteisöstä. Ideahan lähti siitä kun piti kielikurssin pikkujouluihin jokaisen viedä jotain naposteltavaa, joko suolaista tai makeaa. Valmistushan on varsin helppo ja yksinkertainen.

Porter-vaahtokarkkibrownie

150 g tummaa suklaata
150 g voita
20 vaahtokarkkia
3 kananmunaa
2 dl sokeria
n. ½ dl portteria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria


Sulata suklaa ja voi ja anna jäähtyä hetken. Pieni vaahtokarkit kuutioiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos ja vaahtokarkit munavaahtoon ja lorauta porteria joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja vaniljasokeri.
Kaada seos laakeaan, leivinpaperilla peitettyyn vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 min. Jäähdytä ja leikkaa neliöiksi. Maistuu näinkin tai kuorrutettuna.





Portteri-suklaakuorrute
 
1 pkt tomusokeria
50 g sulatettua voita
7 rkl portteria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria


Sekoita ainekset ja kuorruta kakkupalat.

Ohjeesta sanottava sen verran että en tiedä minkä kokoisia paketteja reseptin tekijällä on tomusokerista ollut mutta kuorutteeseen ei mennyt kuin ½ paketia tomusokeria ja silti lisäsin ruokalusikallisen Portteria. Leikkasin noista pieniä suupaloja, jotka kastoin kuorutteeseen, ihanan epäsäännöllisiä eli tämä sopii niillekkin joilla ei ole kärsivällisyyttä hienosteluun ja näpertelyyn. On muuten sellainen sokeripommi ettei missään.

Tuollaisia paloja tuli melkein 40 kpl.
Ihanan epäsäännöllinen ja rosoinen.



 

Kommentit

Suositut tekstit