Itävaltalaista viskiä


Olen aina ollut niitä viskimiehiä jotka eivät välitä viskin alkuperästä saati onko se single malttia vai blendet viskiä, eikä kyllä tuolla raaka-aineellakaan ole väliä jos se nyt sattuu maistumaan hyvältä niin se on silloin hyvää viskiä! Nyt kun pääsi käymään Itävallassa ja juuri sopivasti oli tutkinut viskikirjaa ja löytänyt sieltä ko. maan viskit vieläpä ruis sellaista niin olihan se ostettava.

Mukaan tarttui Waldviertlerin tislaamon Special Pure Rye Malt "Nougat" ja Rye Whisky J.H. joista ensimmäinen on 100% ruisviskiä ja jälkimmäinen on 60% ruista ja 40% ohraa. Toinen pullo päätyi tulijaisiksi ja itselle jäi tuo 100% ruisviski.

Rye Malt "Nougat":

Tuoksu: Konjakkimainen, puu, karamelli
Väri: Kirkkaan kultainen, hiukan tummempi kuin "pikkuveljensä"
Maku: Ruis, konjakkimainen aromi, mieto jälkimaku

Rye Whisky J.H.:

Tuoksu: Puu, leipä, lakritsi
Väri: kirkkaan kellertävä
Maku: Leipämäinen, enemmän viskimäinen kuin "isoveli" vahvahko jälkimaku

Vasemmalla Rye Whisky J.H. ja oikealla Rye Malt "Nougat"

Kommentit

Suositut tekstit