Vapun apetta


Vappu oli ja meni mutta pitihän sitä syödä silloinkin. Sapuskan tekeminen alkoi jo perjantaina, jolloin pöytään tehtiin tuorejuustosta, kinkusta ja lohesta täytteitä. Lohitäyte sai seurakseen ruisleipää ja kinkkutäyte taas laitettiin rieskan väliin. Muina herkkuina toimivat viiniryppäleet, nakit, coctailkurkut, perunasalaatti, coleslaw sekä jälkkärinä toimineet mansikat ja kuohari.











































Ai että kun oli herkkua, tuohon vielä tv:tä katsellessa pikkaisen irtokarkkeja kylkeen, niin avot kyllä kelpasi  siinä makoilla! Vapun aattoa lähdettiinkin vastaanottamaan Nurmoon tuttavapariskunnan luokse! ja aattohan meni perinteisissä merkeissä kuoharia, simaa ja muita virvokkeita nauttien. Vapun päivänä olikin apetta niin ettei oikein tiennyt mihin suuntaan olisi sännännyt ottamaan. Isäntäparin piti ihan kutsua naapurit ja kylän miehetkin syömään. Pöytään tuli sienipiirakkaa, texmex voileipäkakku, toasteja, lihapullia, erillaisia salaatteja, kesäkurpitsa tsatsiki, joka vielä tehtiin ruokaisemmaksi kannasuikaleilla, patonkia, levitteitä. Jälkihyväksi oli irtareita, vaahtokarkkeja suklaalla ja ilman, mansikoita, munkkeja, kuoharia ja simaa.










































Kun ajatellaan että tämä satsi oli ensin ajateltu 5 aikuiselle ja 2 mukulalle niin oisihan tuossa ollut urakkaa ellei niitä apuvoimia olisi saatu. Mutta hyvää oli ja eipä tarvinnut iltaruokaa miettiä kun tuosta pikkaisen kaikkea maistoi. Kiitokset vielä Tanjalle ja Samulle vieraanvaraisuudesta!

Kommentit

Suositut tekstit