Oktoberfest


Kun ei itse pääse paikanpäälle on Oktoberfest tuotava kotiin. Niin alkoi syntymään ajatus makkaroista, salaateista ja tietenkin oluista. Saksan lahja Suomen päivittäistavarakauppaan Lidl juhlisti jälleen tätä teemapäivällä ja tuotteilla, tosin jälleen petyin siihen ettei yhtään teemaan sopivaa olutta ollut myynissä vain ruokia mutta alkuun pääsee niilläkin. Oluet sitten ostettiin Alkosta. Tarjolla oli erillaisia oktoberfest salameja, bratwurstia, suolakurkkuja, currywurstia, punajuurikiusausta, salaattia, perunasalaattia ja tietenkin olutta. Kaikki muu oli melkein valmiina pussissa paitsi tuo salaatti, johon tuli purjoa, punasipulia, salaattia, paprikaa, kananmunaa ja majoneesia sekä hiukan suolaa ja pippuria. Jälkiruuakasi oli omenakakkua ja jäätelöä!




Kyllä noilla kelpasi istua iltaa, kunnella Saksalaisia juomalauluja ja hörppiä ohrapirtelöä kolpakoista. Ensimmäisen illan oluina toimivat: Paulaner Oktoberfestbier, Löwenbräu Oktoberfestbier ja Spaten Oktoberfestbier. Asiaan kuuluvin menoin juhla jatkui myös lauantaina, jolloin menu oli muuten sama mutta currywurstit olivat vaihtuneet possunleikkeeseen ja toki myös oluet vaihtuivat.



Olihan nuo ateriat/tuotteet ihan pirun hyviä! Oluina toisena päivänä toimivat: Hofbräu Oktoberfestbier, Mallaskosken OktoberRauch ja Prykmestar Oktoberfestbier. Ähkyhän tuosta tuli mutta kait se on tämän juhlan kohdalla täysin sallittua!

Kommentit

Suositut tekstit