Mansikkakakku ja päiväkännin emmeet


Jokuhan toki ihmettelee miten nämä liittyvät toisiinsa, ei toisaalta mitenkään muuten kuin se että molempien ilmestyminen on se varma kesän ja yleensä myös kesäloman merkki. Eli kesän ensimmäiset ja toisaalta tältä näkymin viimeiset tuoreet mansikat tuli ostettua ja perinteisiin kuuluu tehdä mansikkakakku. Yleensä olen tehnyt kakun joka on hyvinkin suklainen mutta tällä kertaa ajatus johdatteli juustokakun piiriin.



Pohjaksi kaurakeksejä ja voita. Muut raaka-aineet olivat purkki tuorejuustoa, 2 dl kermaa, purkki rahkaa, mansikoita, 5 liivatetta ja sokeria. Tuorejuustoa hieman notkistin vatkaimella ja kermasta tein kohtuu kovan vaahdon. Sauvasekoittemella hurautin n. 3 dl mansikoita soseeksi ja sen sotkin tuorejuuston joukkoon. Sokeria pistin aika vähän. Sitten vain kaikki sekaisin, kerma, tuorejuustomansikkahärpäke ja rahka. Liivatteet oli jo toki liotettu ja kun huuhteli tilkalla vettä tuon purkin jossa soseutti mansikat sai pienen määrän lientä johon liivatteet voi sulattaa. Osa juustomassasta kakkuvuokaan ja tuoreita mansikkapaloja päälle ja taas massaa ja sen jälkeen mansikoita ja taas juustoa. Komeus jääkaappiin tai jos haluaa nopeuttaa prosessia niin pakkaseen. Kakku irti vuuasta ja tuoreita mansikoita päälle! Avot olipa herkkua!


Ihan ei ehtinyt koko kakku kuvaan! ei ehkä enää mitään kondiittoritasoa mutta perhanan hyvää ja sehän se on pääasia!

Sitten jo perinteiset päiväkännit! Meillä on pikku porukalla tapana ottaa elokuun ensimmäisenä maanantaina pienet hiprakat, katsoa b-....tai c-luokan elokuva ja tehdä sapuskata. Tällä kertaa elokuvana oli Super Mario, joka ei ollut niin Super ja ei ehkä edes c-luokan elokuva mutta ruoka oli hyvää. Menuna oli pataattihampurilaiset ja chorizopohjainen munapannu. Lisukkeina itse tehdyt majoneesit sahrami ja chipotle sekä coleslaw. Sen enempää en reseptejä kuvaile sillä itsellä on tässä ns. penkinlämmittäjän osa ja tulen vain valmiiseen pöytään, mutta googlettamalla löytyy reseptejä molempiin.




Jälkkäriksi oli vielä jäädytettyä banaanimössöä, mansikoita ja suklaakastiketta! Itse en ole suuri pataatin ystävä sen imelyyden vuoksi mutta hampparisämpylöinä ja tuossa munakkaassa se toimi loistavasti! Ehdottomasti uudelleenkokeilemisen arvoista apetta! Kiitos tekijöille!

Kommentit

Suositut tekstit