OlutExpon tunnelmia
Niin sitä tuli taas lähdettyä katselemaan ja maistelemaan maltaita ja tisletuotteita ihan isolle kirkolle asti! Kyseessä siis OlutExpo jossa nimestä huolimatta on tarjolla myös tislaamotuotteet mutta tätähän ei saa nimessä mainita kiitos kivikautisen lakisäädösten ja ajattelutavan!
Nyt kun on taas yhteiskunnallinen osuus saatu alta pois,
niin voidaan keskittyä asiaan. Tämän vuoden teema oli, olut ruokajuomana joka
näkyi hyvin niin ruoka- kuin ohjelmatarjonnassa. Tasatunnein oli erilaisia
esityksiä, ohjelma-sivuilta voit
käydä katsomassa mitä oli tarjolla. Itse kävin kuuntelemassa tarinaa tanskalaisista
voileivistä ala Tanskalainen
voileipä/Aimo Lindgren, Juuston ja oluen yhdistämisestä Jukolan juusto/Markku Liias, Olut ja
finedining by Fazer
Culinary Team ja Hyönteissnaksit oluen seurana by EntoCube/Janne Koskenniemi. Tämä oli
erittäin hieno uudistus ja ajaa juuri sitä asiaa, että jätetään se kännääminen
vähemmälle ja maistellaan enemmän. On hienoa huomata, että tapahtuma kehittyy
ja miten yleisön mielipiteet ja toiveet otetaan huomioon.
Tällä kertaa ei oikeastaan mistään oluesta tai viskistä
tullut sellaista WOV! tunnetta muutamia hyviä yllätyksiä kylläkin, laitan alle
listan kahden päivän aikana maistelluista tuotteista.
Mustan Virran
Panimo: Pistolekors Portter
Hiisi: Hattara Passio-Sessio IPA
Plantation Vintage: Trinidad (rommi)
Fat Lizard: Rib Tickler Rugby
8-bit Brewing: Razident Evil Raspberry
Top Fuel Beer Company: Golden Vicious Apple cider
Brooklyn Brewery: Kiwi’s Playhouse
Vakka-Suomen panimo: Prykmestar Talvi
Edrington Finland : The Naked Grouse (viski)
The London Beer Factory: Sayers Stout
Cheers From Suvela: Amber
Ale
Mallaskuun panimo:
Pumpkin Ale
Fat Lizard:
Blacktop Porter (Varsin erikoinen jälkiruokamainen olut, jossa on käytetty
kahvipapua, suklaanipsejä ja vaniljaa. Liian imelä tuopilliseksi mutta
jälkkäreissä voisi toimia)
Thornbridge
Brewery: Late Star ESP
Kyrö Distillery:
Single Malt Rye Whisky (Tätä erikoisuutta oli tilaisuudessa kaikki 2 pulloa ja
ihan piti jonottamaan mennä, että sai maistaa osansa. Hyvä leipämäinen mutta
toki varsin nuori maku.)
Hartwall: Lahden
erikois jouluolut
Cool Head Brew: Watermelon Gose (enemmänkin siiderimäinen)
Valamon luostari: Absintti
69% (olipa pahhoo ja väkevää)
Suomenlinnan Panimo:
Höpken Pils
Kiuchi Brewery:
Hitachino Nest Beer Red Rice Ale (Ehkä se tapahtuman yllättäjä. Raikas ja
maukas olut)
Laitila: Mississippi Beer
Brewski: Mango Hallon Feber
Pyynikin Panimo: Tumma Juhlaolut
(tässä oiva valinta joulupöytään)
Moose The Loose: Bold Steam Beer
Fiskarsin panimo:
Kaffe Stout
The Glenmorangie
Distillery: Glenmorangie Nectar D’or
Suomenlinnan Panimo:
Helsinki Portteri (tässä toinen vaihtoehto joulupöytään)
Kuten edellä sanoin, että mistään ei tullut sellaista tätä
on pakko saada fiilistä mutta hyviä makuja ja rentoa tunnelmaa sitäkin enemmän!
Tässä olisi oiva tilaisuus meidän eduskunnan pelleillä tulla katsomaan mitä
olisi juomakulttuurin tulevaisuus, kun saataisiin hieman helpotusta lakeihin!
Yhtään rähinää en nähnyt/kuullut, yhtään kaatokännissä olevaa ihmistä en
nähnyt, se mitä näin oli ihmisiä rennoissa fiiliksissä makustelemassa ja
keskustelemassa maltaisista tuotteista ja kuuntelemassa hienoja tietoiskuja siitä,
miten moneksi olut taipuu ruuanlaitossa!
Perjantai tuntui jotenkin olevan
edellisvuotta hiljaisempi päivä, toki en kävijämääriä tiedä mutta näin
silmäarviolta ja samoin näytti, että myös näytteilleasettajia oli edellisvuotta
vähemmän tai osastot oli sijoiteltu niin että tilaa oli saatu muuhun käyttöön.
Maksuvälineessä oli tapahtunut myös muutosta ja
pullokorkeista oli siirrytty tapahtumakortilla maksamiseen. Niin hauska idea
kuin tuo pullonkorkki olikin se ei ollut käytännöllinen sillä 50 kpl 1€ pullonkorkkeja
on jo aika kasa! Nyt sait kaulaasi kortin, jolle pystyit lataamaan haluamasi
summan. Itse tuotteet maksoivat eurosta ylöspäin ja annokset olivat 1.5 dl
luokkaa ja tisletuotteista sai annoksia alkaen 1cl. Olutannokset saisivat olla
pienempiäkin, 1 dl riittäisi makusteluun vallan hyvin. Jos rahaa sattui jäämään
yli, sai sen lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai ottaa tiskillä jäljelle jääneet
rahat itselle. Jos jotain pientä parannusta niin edelleen alueen pohjakartta
olisi kiva, tätä kysyin ja järjestäjillä sellainen oli mutta sitä ei saanut
asiakkaille, A4 lappu jossa alue ja numerot sekä lista mikä yhtiö/panimo
minkäkin numeron kohdalla on, muuta se ei tarvitsisi tai nettisivuille kuva
(jos sellaisen saa laittaa, kun siinä näkyy tislaamotuotteetkin).
Panostus ruokaan näkyi myös tapahtuman ruokatarjonnassa,
josta huolen pitivät Bryggeri Helsinki, Il Birrificio ja Ohrana Krouvi Panimo.
Jokainen ravintola oli suunnitellut annoksia tapahtumaan ja niiden kylkeen
vielä olutsuositukset. Perjantaina tuli käytyä tosin
syömässä Kampin kauppakeskuksen BBQ Housessa, jossa
lounaaksi oli tarjolla nyhtöpossu hampurilainen, annos irtosi hintaan 10.5, ja
rahalle sai kyllä vastinetta varsinkin, kun possu oli loppunut ja tilalle tuli
nyhtönautaan!
Lauantaina tuli sitten syötyä ensin pikku alkupala rautatieaseman
vieressä olevassa Black Grill&Cafessa,
jossa tuli otettua vain makkaraperunat, tosin hyviä nekin! Illemmalla noista Expon
tarjokkaista valikoitui Birrin burgeri, jossa oli naudan kieltä,
piparjuuriaiolia, olutpikkelöityä punakaalia ja salaattia briossisämpylän
välissä. Tuolla kyllä jaksoikin hyvin loppuillan!
Tapahtumahan jo järjestäjänkin lauseen mukaan haluaa keskittyä maisteluun ja tietojen vaihtoon ilman häiritsevää ”festivaali” tunnelmaa ja tässä tapahtuma on onnistunut todella hyvin! Kiitos järjestäjille ja näytteilleasettajille oli jälleen maukas ja mielenkiintoinen reissu!
Kommentit
Lähetä kommentti