Hieman hitaampi lihapata


Törmäsin netissä pyöriessäni uunilihan ohjeeseen ja siitä se ajatus sitten lähti! Tällä kertaa mukaan lähti aimo mötkälle possun niskaa. Pakko muuten mainostaa, että nyt kun kinkkuja leikataan on marketeissa paljon ns. jätelihaa jota saa varsin kohtuulliseen kilohintaan ja myös nämä lihat käyvät tähän sapuskaan kuin nenä päähän! Mutta siis nyt lähti melkein kolomisen kiloa possunniskaa mukaan.


Tuosta pikkaisen pienempiin paloihin ja mausteeksi pintaan suolaa, pippuria, savupaprikaa, savustettua chiliä. Palat pannulle ja pieni ruskistus. Tämän jälkeen lihat pataan ja lisäsin sinne vielä kokonaisia pippureita, laakerinlehtiä, vihreän chilin ja reilun pari desiä Suomenlinnan panimon tummaa omenasiideriä. 



Koko komeus uuniin ja ensimmäinen tunti 200 asteessa ja siitä 9 tuntia 100 asteessa, varmasti lyhempikin aika riittää mutta olihan aamulla makosat tuoksut keittiössä! Aamusella pilkoin vielä tuonne porkkanoita, palsternakkaa, sipulia, valkosipulia, lanttua ja paprikaa. Siitä vielä uuni 200 asteeseen ja reilu tunti että kasvikset mukavasti pehmenee ja imee hieman paistilientä itseensä. Tuosta olisi vielä voinut ottaa liemen erikseen ja tehdä kastikkeen mutta nyt se sai kelvata tuollaisenaan.



Ei annoksena ehkä sieltä kaunneimmasta päästä mutta jumankauta ku oli hyvää ja pehemosta! Tuota sikaa voi antaa jo hieman heikoimmillakin hampailla varustetullle, ihan suli suuhun!

Kommentit

Suositut tekstit