Sarja jouluisia oluita


Lähikaupasta tarttui käteen neljä kappaletta. Jouluoluita ja niitä tuli tuossa viime viikonloppuna makusteltua. Hyllystä lähti mukaan Stadin panimon Pukki Pils, Gotlands Bryggerin Reinbeer Bulldog Ipa, Vakka-Suomen panimon Prykmestar Talviolut ja Stadin Panimon Joulukinkku Portteri.

Aloitetaan noista Stadin panimon tuotteista ja ensiksi tuo Pukki Pils.


Vaahto on varsin maltillinen ja lyhytkestoinen. Väri on kirkkaan keltainen. Tuoksussa löytyy yrttisyyttä, sitrusta, aavistus ruohoa ja pippurisuutta. Maultaan olut on kirpeähkön pirtsakka, löytyy myös sitrusta ja yrttisyyttä. Humalointi tuo tosi hyvän ja pitkän jälkimaun. Nimestä huolimatta en jotenkin näe tätä jouluruuan kyljessä, sellaisenaan kyllä illan hämärtyessä mutta en ruuan kanssa tätä ottaisi.
Suraavaksi sitten Joulukinkkku Portteri.


Vaahto on todella runsas ja kermavaahtomainen. Väriltään tuote on musta. Tuoksussa löytyy kahvia, mallasta ja hento ipamainen tuoksahdus.  Maultaan olut on voimakkaan mausteinen, maltainen ja paahteinen. Maistui enemmän ipa/pils sekoitukselta kuin perinteiseltä portterilta, se potkii siellä taustalla mutta ei ihan täyspainoisesti. En tätäkään laittaisi itse joulupöytään.
Sitten Vuoroon Vakka-Suomen panimon Talviolut.


Vaahto on runsas saippuavaahtomainen. Väriltään punaruskea. Tuoksussa on maltaisuutta, paahteisuutta ja selvä imelähkö tuoksu. Maultaan Makeahkon maltainen, joka jatkuu jälkimakunakin. Kuitenkin vähän pliisu, ei sillä sopii varmasti joulupöytään muuta hieman luonteeton tämä on.
Viimeisenä Gotlands Bryggerin Reinbeer Bulldog.


Vaahto on tiivis ja kermamainen. Väri on tumman punaruskea. Tuoksussa on yrttisyyttä, mallasta, raskimaista jopa joululaatikkomaista tuoksua (ei kait tuollaista tuoksua olekkaan mutta se tuli tuota nuuhkiessa mieleen). Maultaan aromaatisen humalainen, maltainen, raskimainen ja hieman käyneen makuinen. Jotenkin tästä tuo lanttulaatikko tuli mieleen ja ei niin tyypillisesti tumma Ipa. Sopii varmasti joulun aterialle muuta ei ehkä aloittelijoiden olut.
 

Kommentit

Suositut tekstit