Kanavan panimon Kurki ja Telakka


Pitkästä aikaa hieman oluiden maistelua ja mikäs on maistellessa kun vieras tuo terveisiä suoraan panimolta. Kanavan panimon terveisiet olivat vehnäolut Kurki ja kahvistout Telakka. 


Näitä olikin kiva päästä makustelemaan! En ole suuri vehnäoluiden ystävä ne vain eivät maistu, joten hieman ennakkoluloisesti lähti tuon Kurjen maistelu käyntiin.
Kurki vaahtosi runsaasti ja vaahto oli saippuavaahtomainen. Väriltään olut on kullan keltainen ja hieman samea. Tuoksussa maltaisuutta, hiivaisuutta ja hentoa banaania! Maussa hentoa banaanimaisuutta, kirpeyttä, sahtimaisuutta. Pirteän hiilihapoinen ja ei ehkä niin vehnäolutmainen ja juuri siksi on ihan ok vehnäolueksi!


Hento sitruksen maku puskee myös läpi, tosin tähän on lisätty pomeranssinkuorta ja sitruunamehua. Kurki on 5.5%, EBU:38 ja EBC:14. Hyvä kesäjuoma!

Seuraavaksi olikin vuorossa tuo kahvistout, johon on kylmäuutettu Bourbon-kahvilajiketta. Olut on 4.5% ja EBU:49. Vaahto on tiivis, kermamainen. Väriltään tämä on musta, tuoksussa suklaata, kahvia, paahteisuutta. Maultaan paahteinen, maltainen, mokkamainen ja suklainen. Pitkä kahvinen ja hieman kitkerä jälkimaku.


Todella "tumman" makuinen, erittäin hyvä olut! Sopii varmasti joulupöytään tai vaikka tumman suklaan kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit