Apetta reissunpäältä

Reissuun kun lähtee niin on välillä syötäväkin, toki myös nestetasapainosta tulee huolehtia. Tällä kertaa ruokakohteina ovat Riika, Pärnu ja Rauma. Ensimmäinen etappi oli tietenkin laiva, jossa pikkuisen huikopalaa piti ottaa että jaksoi ajella Latviaan asti!


Nyhtöpossupita maksoi 10€ ja olihan se ihan kohtuu hyvä, asiakkaalta olisi tietenkin voinut kysäistä mitä lisukkeita hän tuohon haluaa, esim. kourallinen korianteria olisi jäänyt pois! Mutta hyvää oli ja maha täyttyi!
Olimme Riiassa vasta illan suussa ja Hotellilta suosituksia kysymään ja vieläpä niin ettei tarvitsisi pitkälle mennä. Respa suositteli ravintola Fazendaa, joka olikin melkein hotellin vieressä! Lautaselle valikoitui punaviinissä haudutettuja naudan poskia, lisukkeena peruna-porkkanapyreetä, kaalia ja sipulipiirakkaa.


Olipa muuten annos ja hiton hyvä sellainen, hintaa annoksella oli vaivaiset 11.2€, joten jälkkäriinkin oli varaa :P tarjoilija toi listan ja kertoi että listassa ei ole kaikkia kakkuja, joten sisältä voi tulla valitsemaan ja lautaselle päätyi Snikkers-kakku ja irkkukahvi! hintaa kakulla 4.5€. Matkakumppani otti wokin ja jälkiruuaksi porkkanakakun sekä irkkukahvin, ruokajuomaksi vielä vettä, olut ja valkkari niin koko lystin hinta vaivaiset 42.2€ eli ei mitään, pelkät viinakset Suomessa olisi tehnyt saman!
Riiassa kun ollaan kannattaa käydä tutustumassa kauppahalleihin ja sen ympäristössä olevaan toriin. Hallit ovat vanhoja Zeppelin-halleja 1930-luvulta ja jo sinänsä komeita, mutta täältä paikalliset käyvät tekemässä ostoksensa! Pääsee kätevästi bussilla tai ratikalla, jos ei jaksa kävellä! Tarjolla on lihaa, kalaa, juustoja, mausteita, hedelmiä, marjoja yms. kaikkea mitä nyt ihminen elääkseen tarvii!








Tuolla kelpasi ihmetellä ja tuoksutella mitä kaikkea sitä löytyykään, harmi ettei kotiin asti tuolta oikein tuomisia voinut ottaa!
Niin siitä nestetasapainosta kun puhuin, löytyi Cuba Cafe, jossa piti käydä tietenkin rinksu ottamassa, lasillinen Cuba Libreä olkaa hyvät! Paukun hinta 5.5€




Alkoi hiukomaan ja lähes aina löytyy se Irkkubaari jostain, niin nytkin. Ajatus oli ensin ottaa jotain pientä että sitten illemmalla syödään reilummin, mutta mites kävikään lihalautanen kahdelle alkupalalistalta olikin sen verran kattava ettei tarvinnut iltapaloja värkkäillä!


Tuohon vielä vettä, pari hyvää olutta ja jälkkäriksi irkkukaffet hintaa kokonaisuudelle 36€.
Jostain lehti leikkeestä pongasin että pienpanimokulttuuri on voimissaan myös täällä ja panimot tai niiden ravintolat ovat keskittyneet yhden kadun,, Miera Ielan varteen, joten suunta sinne. Ihan ei niin yksinkertaisesti nämä löytynytkään ja lopulta kun löysimme Zobens un Lemmessin, joka on panimo/ravintola metallimusiikin ystäville ja kysyimme että missä kaikki muut panimot ovat ne ovatkin vähän laajemmalla alueella tuon kadun ympärillä. No ei pidä masentuman ja etsivä löytää, seuraava paikka oli Walters & Grapa, joka sulkee ovensa vasta kun viimeinen asiakas on poistunut!


Siinä sitä on kahta paikallista olutta ja yksi paikallinen sidukka! Hyvää oli eli kyllä ne osaa tuon panemisen taidon täälläkin! Niin hauskastihan tässä voisi todeta että menimme Latviaan mutta olimme myös New Yorkissa(hotellihuone), Cubassa ja Irlannissa!
Sitten olikin jo aika vaihtaa maata ja Pärnuuhun! Siellä ensipuraisu Aleksandri Pubissa seljanka.


Keitolla hintaa 3€ mutta valitettavasti pitää sanoa että vaikka Virossa palvelukulttuuri on mitä on, oli nyt jo minunkin mittapuun mukaan ala-arvoista! Siksipä iltaruoka nautittiinkin muualla! Tämäkin tuttu paikka  Irkkubaari Sweet Rosie, jossa tuli tilattua naudanpihvit, perunoilla, kasviksilla ja punaviinikastikkeen kera, sivuun valkosipulileipiä ja jälkkäriksi mangokakkua.




Täällä palvelu pelasi vaikka tupa oli ihan täynnä eikä tuo hintakaan päätä huimannut kaksi pääruokaa, kaksi olutta, leivät, kahvi, irkkukahvi ja kakku yhteensä 41.8€
Seuraavana päivänä jälleen päiväruuaksi keitto, tällä kertaa kana sellainen, jolle hintaa kertyi huikeat 2€.




Iltaruoka nautittiin ehkä yhdessä Pänuun suosituimmassa paikassa, Steffani pitseriassa, nyt pääsimme ihme kyllä kertaheitolla sisään mutta kun hetken päästä katsoi ovelle oli siellä jo metrien jono! Listalta valikoitui Hitusarvonen niminen pitsa.


Olipa muuten hyvä lätty! Kinkku, salami, valkosipuli, sinihomejuusto ja jalapenot sulassa sovussa keskenään, pohjakin oli niin ohut ja rapea! hintaa lätyllä 8.1€
Sitten olikin jo aika siirtyä kotimaata kohti ja laivalla tuli syötyä Ocean´s Grillissä lohta.


Ensivaikutelma oli pettymys 19.5€ ja tuollainen pikkusiivu lohta! mutta oli tämä kyllä täyttävä ja hyvä annos! eli ei moitteen sanaa sen jälkeen kun lautanen oli tyhjä!
Raumalla tulikin oltua isäntäperheen ruuilla lukuun ottamatta vanhassa kaupungissa syötyä 9€ salaattiannosta ravintola
Cafe salissa, hyvä salaatti riittävine lisukkeineen jaksoi kantaa iltaan asti, jolloin jälleen isännän grilli kuumeni!


Kyllä taas kelpasi matkata ja nauttia maailmalla, jotenkin se ruoka maistuu vannn paremmalta muualla! toki asiaan auttaa se että ei itse tarvitse valmistaa ja tuusata mutta silti hyvä ruoka parempi mieli!

Kommentit

Suositut tekstit