Srirachahunaja glaseeratut kanankoivet

Tämä ohjehan on alun perin Hot Wingseille, mutta mikäänhän ei estä kokeilemasta ihan koipipaloille tai rintaleikkeelle. Ohjeesta pitää kiittää "rouva" Kuusamoa, jonka illanistujaisissa tällä reseptillä tehtyjä wingsejä pääsi nauttimaan. Itse en pidä kanan nahasta, jos se ei ole rapea ja tässä ohje jolla siitä saa rapean! Suosittelen kokeilemaan.
Ohjeessa tehdään maustemix ja lopuksi kanoihin laitettava glaseeraus.

Maustemixiin tulee:

2 rkl leivinjauhetta
1 rkl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta

Glaseerauskastikkeeseen tulee:

0.8 dl hunajaa
0.8 dl Sriracha-kastiketta
1 rkl riisiviinaetikkaa
1/4 tl seesamiöljyä

Itsellähän ei nyt just sattunut olemaan seesamiöljyä eikä riisiviinaetikkaa, joten korvasin nuo laittamalla noin reilun teelusikallisen ihan tavallista öljyä.
Pyörittele kananpalat maustemixsissä kauttaaltaan ja laita ne uuniin n. 220 astetta. Pidä kanoja 20 min uunissa, jonka jälkeen käännä ne ja pidä toiset 20 min. Tämän jälkeen tarkista että kanoissa ei ole enää ns. jauhoisia kohtia ja jos on niin pyöräytä niitä hiukan kanan rasvassa. Pidä kanoja vielä hetki uunissa 10 -15 min. Ohjeessa kanat ovat ritilällä, josta rasva valuu pellille mutta itse laitoin vain kanat pelille ja ihan hyvin onnistui siinäkin. Laita kanat kulhoon ja kaada glaseerauskastiketta niiden päälle ja sekoita, lisää kastiketta niin että kanojen pinta peittyy kauttaaltaan kastikkeeseen. On makuasia haluaako vielä tämän jälkeen hiukan paistaa kanoja, voit hyvin syödä ne jo nyt mutta itse pidin vielä n. 5 min uunissa, jolloin pinnasta tulee mukavan tahmea.
Tuohon kun vielä teki uunijuureksia, niin avot! Ei voi kun suositella reseptiä ja niille jotka säikähtävät tuota leivinjauhetta, niin ei, se ei maistu tuossa mutta on juuri se ainesosa, joka tekee kanan nahasta rapean!


Kommentit

Suositut tekstit