Hyönteisruokaa


Pongasin kaverin postauksen Facebookista, että Yle etsii henkilöitä testaamaan hyönteisistä tehtyä ruoka-annosta! Hetken mietin ja sitten ajattelin, että noh kokeillaan, jos päästään mukaan punastelemaan paikallisuutisiin! Ja niinhän siinä kävi, että kutsu tuli.
Ruokapaikkana toimi ravintola Taikuri kauppakeskus Sepässä ja annos oli Kuhnuritasku. Kyseessä siis Kompa-Seppälän luomutilalta tulleista kuhnureista tehty tasku, joka sisälsi Friteerattuja kuhnureita ja paahdettuja pähkinöitä, avokadosalsaa, jääsalaattia ja mojokastiketta.


Niin Ylehän teki juttua siitä mitä mieltä raatilaiset ovat hyönteisruuasta ja toki myös siitä mitä tunteita annos herätti. Pitää todeta, että jos ei olisi tiennyt mitä söi olisi tuotteen voinut myydä ihan minä taskuna tahansa, pähkinä oli tuossa dominoiva maku ja tietenkin mausteet. Itse kuhnuri ei maistunut juuri miltään (muuta kuin mausteilta) ja suutuntuma vastasi ehkä keitettyä hernettä. Annos oli kokonaisuudessaan maukas, mukavan tulinen ja raikas! Kyllä tämän toistamiseen voi syödä.
Itse kun en halua ottaa kantaa lihan liikatuotantoon tai sen syvemmin hyönteisruokaan niin tämä kokemus oli lähinnä makuelämys. Toki tällä on vaikutusta jätteen määrään sillä aikaisemmin kuhnurit ovat olleet biojätteeseen menevää tavaraa, joten hyvää kierrätystä! Uskon myös, että hyönteiset tulevat tulevaisuudessa korvaamaan osan siitä proteiinista mitä syömme ja hyvin tuo näyttää toimivan! Odotan innolla mitä kaikkia tuotteita sirkat, kuhnurit, toukat, yms. tuovat tullessaan! Alla vielä linkit ylen uutisiin.



Kommentit

Suositut tekstit