Hyönteisruokaa
Pongasin kaverin postauksen Facebookista, että Yle etsii
henkilöitä testaamaan hyönteisistä tehtyä ruoka-annosta! Hetken mietin ja
sitten ajattelin, että noh kokeillaan, jos päästään mukaan punastelemaan
paikallisuutisiin! Ja niinhän siinä kävi, että kutsu tuli.
Ruokapaikkana toimi ravintola Taikuri kauppakeskus Sepässä
ja annos oli Kuhnuritasku. Kyseessä siis Kompa-Seppälän luomutilalta tulleista
kuhnureista tehty tasku, joka sisälsi Friteerattuja kuhnureita ja paahdettuja
pähkinöitä, avokadosalsaa, jääsalaattia ja mojokastiketta.
Niin Ylehän teki juttua siitä mitä mieltä raatilaiset ovat hyönteisruuasta ja
toki myös siitä mitä tunteita annos herätti. Pitää todeta, että jos ei olisi
tiennyt mitä söi olisi tuotteen voinut myydä ihan minä taskuna tahansa, pähkinä
oli tuossa dominoiva maku ja tietenkin mausteet. Itse kuhnuri ei maistunut
juuri miltään (muuta kuin mausteilta) ja suutuntuma vastasi ehkä keitettyä
hernettä. Annos oli kokonaisuudessaan maukas, mukavan tulinen ja raikas! Kyllä
tämän toistamiseen voi syödä.
Itse kun en halua ottaa kantaa lihan liikatuotantoon tai sen
syvemmin hyönteisruokaan niin tämä kokemus oli lähinnä makuelämys. Toki tällä on vaikutusta jätteen määrään sillä aikaisemmin kuhnurit ovat olleet biojätteeseen menevää tavaraa, joten hyvää kierrätystä! Uskon myös,
että hyönteiset tulevat tulevaisuudessa korvaamaan osan siitä proteiinista mitä
syömme ja hyvin tuo näyttää toimivan! Odotan innolla mitä kaikkia tuotteita
sirkat, kuhnurit, toukat, yms. tuovat tullessaan! Alla vielä linkit ylen uutisiin.
Kommentit
Lähetä kommentti