Jauhelihalla täytetyt bataatit


Bongasin netistä ohjeen pippurisille bataatti-jauhisveneille ja tuota hieman muunnellen tein siitä oman version, joka ei toki paljoa tuosta poikkea. Eli osta kaksi isoa bataattia, 400g jauhelihaa, 2dl kermaa, kaksi punasipulia, 3 valkosipulinkynttä ja rasia haluamaasi tuorejuustoa, tuosta juustosta käytin ehkä 2/3 osaa. Halkaise bataatit ja laita ne 180 asteiseen uuniin n. 1.5 tunniksi.



Tee sillä välin kastike eli ruskista jauheliha, sipulit ja mausta haluamallasi tavalla, itse laitoin pippuria, suolaa, kukkokastiketta ja savupaprikaa. Lisää joukkoon kerma ja tuorejuusto ja anna kiehua hiljalleen ja paksuuntua joku 10-15 minuuttia.


Kun bataatit on valmiita kaavi niiden sisus lusikkalla kulhoon ja sekoita jauhelihakastike sinne myös. Tällä välin nuo tyhjät Bataattikuoret uuniin 200 asteeseen ja anna kovettua, aikaa en osaa sanoa itse pidin varmaan 10 minuuttia ja ei ne juurikaan siellä rapeammaksi muuttuneet eli kunhan eivät pala sinne.





Sitten vain täyte veneisiin ja takaisin uuniin. Itse ripottelin noiden päälle vielä juustoraastetta ja annoin olla uunissa 200 asteessa jonkun 10-15 min.





Hyviä olivat, hauska imelähkö maku noissa oli ja tuota täytettä voisi hyvin käyttää kastikkeena esim. pastalle tai nuudeleille!

Kommentit

Suositut tekstit