Peuran ulkofileetä ja kasviksia

Eipä ole aikaisemmin tullut peuran ulkofileestä mitään tehtyä, joten pikku googlailu mutta vain sisälämmön varmistamiseksi. Muuten sävel oli kohtalaisen kirkas. Eli porkkanaa, palsternakkaa, pekonia, kermaa ja peuraa. Ensin pistin pari pekonisiivua pannulle ja niiden joukkoon porkkanat ja palsternakat, jotka oli leikattu reiluiksi paloiksi (pituussuunnassa). Niitä kun siinä aikansa paisteli ja laittoi mausteeksi hieman suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Kasvisten vielä ollessa napakoita laitoin ne foliokääreeseen tekeytymään.
Hieman lisää pekonia pannulle ja ulkofilee sekaan. Fileen pinnalle olin laittanut vain suolaa ja mustapippuria. Reipas väri fileen pintaan ja sen jälkeen keskilämmöllä, kunnes mittari näytti 57 astetta, tämän jälkeen myös peura folioon. Kastikkeen teko oli yksinkertaista, sillä vain 2 dl kermaa pannulle ja pikkaisen pippuria ja paprikajauhetta suola tuli pekonista, jotka tässä vaiheessa oli jo mukavan rapeita.


Herran jestas miten oli herkkua! liha ei tuosta juuri parane eikä sitä juuri tuon mureammaksi saa! pelkkä haarukka riitti lihan leikkaamiseen! Yksinkertaista ja helppoa mutta niin hemmetin hyvää!

Kommentit

Suositut tekstit