Flammkuchen eli liekkipiiras

Hieman tuosta Sohwin hiekosta esityksestä suivaantuneena ajattelin itse kokeilla liekkipiirasta, joten google laulamaan ja ohjetta etsimään. Oli ohjeita hiivalla ja ilman ja juustolla ja ilman. Osaan taikinoista tuli myös keltuaista, osaan ei. Päädyin tekemään oman version taikinasta, rungon otin Meillä kotona-sivuston reseptistä, tosin muutin sitä jonkin verran ja laitoin taikinaan vehnäjauhojen mukaan myös ruis- ja ohrajauhoja, sekä lisäsin yhden keltuaisen.


2 dl vehnäjauhoja
1.5 dl ohrajauhoja
0.5 dl ruisjauhoja
1 keltuainen
2 rkl öljyä
1/4 tl suolaa
1 3/4 dl vettä

Sekoita jauhot öljy, suola, vesi ja keltuainen kulhossa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa hyvin kulhosta ja käsistä. Itse annoin taikinan levätä kulhossa sen aikaa, kun valmistelin pekonit ja jauhelihan. Tämän jälkeen tein taikinasta kaksi palloa, jotka kaulin todella ohueksi leivinpaperin päällä. Taikina saa siis olla 2-3 mm paksu tai ohuempikin. Tuosta määrästä tuli kaksi melkein pellin kokoista palaa.


Aika monessa reseptissä täytteeksi tuli vain pekonia ja sipulia, mutta jotenkin se kuulostaa niin köyhälle, että otin mukaan vielä peuran jauhelihan.

purkki ranskankermaa
purkki smetanaa
1/4 tl mustapippuria *2
1/4 tl suolaa *2
1 pkt pekonia
250 g peuran jauhelihaa
 1 kpl punasipulia
paprikaa
 1 tuore chili
1 pkt mozzarellaa

Suikaloi pekoni pieniksi siivuiksi tai kuutioiksi ja paista ne pannulla. Paista tämän jälkeen jauheliha, lisää siihen pikkaisen suolaa ja pippuria. voit joko sekoittaa pekonin jauhelihaan suoraan tai ripotella ne erikseen piirakan päälle.



Sekoita smetana ja ranskankerma yhteen ja lisää siihen suola ja pippuri. Levitä seos molempien pohjien päälle ihan reunoja myöten, kuten tomaattikastike pitsaan. Suikaloi sipuli, paprika ja chili. Ripottele kaikki täytteet pinnalle.



Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia. Ajattelin ensin, että palaahan nuo mutta ei kuitenkaan chilit ja paprikat ehkä vähän tummuivat mutta muutenhan tuo onnistui vallan mainiosta. Eli ole tämän kanssa tarkkana on niin uunista kiinni, miten paistaa. Pinnalle laitoin vielä rucolaa ja paprikamajoneesia mutta pärjää ilmankin.



Niin tuohon vielä kylkeen perus salaatti, joka nyt puuttuu kuvista. Itse pidin tuosta, tosin peuran jauheliha ei ehkä ollut paras mahdollinen tuohon eli oli liian voimakkaan makuinen mutta seuraavalla kerralla naudan jauhelihalla tai kinkkurouheella. Sinänsähän tuohon voi käyttää mitä tahansa täytteenä kuten pitsaankin, suosittelen kokeilemaan.

Kommentit

Suositut tekstit