Moporeissun apetta

Reisussa rähjääntyy...tai jos ei nyt rähjäännyt niin nälkä tulee ainakin. Nyt moporeissu suuntautui Norjan puolelle Nordkappiin ja matkan varrelle osui ruoka jos toinenkin. Rovaniemen ruuasta ei lauluja syntynyt, Fish & Chips ravintola Comicossa. Tämä oli niin valmisruokaa, ettei missään! Kuvakin jäi ottamatta.
Hotel Inarin ravintola Auroorassa syötiin poroburgeri jossa 180g poronjauhelihapihvi, kylmäsavuporosiivuja, aurajuustoa, marinoitua punasipulia, salaattia, tomaattia, suolakurkkua, majoneesia ja lankkuperunat.


Annos maksoi 18.5€ ja oli kyllä hyvä. Ainut mistä voi antaa moitteen, on se että pyysin pihvin mediumina mutta se oli kyllä läpikypsä, joka teki pihvistä hiukan tiiviin. Silti suosittelen kokeilemaan jos seudulla liikutte.
Seuraava nälkä olikin jo Norjan puolella ja meinasi olla ihan kiukku nälkä! Joten majapaikan lounas oli oikea vaihtoehto. Kanapastaa siis lautaselle. 


Hintaa en muista mutta olisiko ollut jotain 17 euron paikkeilla ja ihan maistuva annos ja nälkä siirtyi sen verran että pääsi asettumaan aloilleen. Illalla alkoi vielä hiukomaan, joten paikallinen erikoisuus naamaan turskan kieliä! 


Oikein maukkaita, tosin uppopaistettuja, joten ihan aitoa makua ei saanut irti. Annos taisi maksaa noin 10€. Nordkappin reissun jälkeen paniikkiviski ja illalla oikeaa ruokaa, nyt lautaselle tuli lammasta, valkosipulilla ryyditettyä perunamuusia, kasviksia ja tummaa kastiketta.


Hintaa en annokselle nyt muista mutta ei se ihan kohtuuton ollut, eli alle 30€, muutenkin pitää mainita että olihan Norja Suomea kalliimpi mutta ei niin paljon, kuin kaikki tarinat antoivat olettaa.
Muoniossa ei paljoa tarjontaa ollut ja kun oli matkanvarrella vedetty kohtuu isot panniinit naamaan riitti yksi pitsa puoliksi. Kinkku, aura ja ananas, simppeli mutta hyvä.


Matkakumppani tarjosi pitsan, joten hinnasta ei ole tietoa. Nälkä lähti ja se kait tuon tarkoitus olikin. Viimeinen stoppi oli Oulu ja siellä kaverin suosituksesta kiinalaiseen, paikalliset kutsuvat sitä rannan kiinalaiseksi, oikealta nimeltään Beijin ja siellä otettiin puffet.Kaikki oli hyvää, tosin toisella lautasellisella, osa loppui kesken ja täydennyksien saaminen kesti sen verran pitkään että tuli otettua sitä mitä oli jäljellä. Hintaa puffetilla on 14,8€. Loppuillaksi vielä oluen maisteluun, Mallaskellariin. 12 eurolla sai 4 lasia puutelineeseen ja jokaiseen lasiin sain valita listalta 1.25 dl olutta. Itse otin California Pale Alen, 23 keller Pilssin, Kiikkeli Ginger Gosen ja Hillatus lakka Sourin.Kaikki muut olivat varsin maukkaita paitsi tuo nr. 7 joka oli todella tunkaisen tuoksuinen ja makuinen. Itse reisusta voitte lukea Timoin reissuista.

Kommentit

Suositut tekstit