Vanhan Rauman kellari ja Pispalan Pulteri

Reissatessa tulee nälkä, tällä kertaa se nälkä oli ensin Raumalla ja sen jälkeen kotimatkalla Tampereen kohdalla. Sattui niin mukavasti että voitin pääsyn Rock in the City - festareille Raumaan, niin olihan se lähdettävä. Itse festarista voitte lukea Timonin reissuista. Olin saanut vahvan suosituksen, että Raumalla kannattaa käydä syömässä Vanhan Rauman Kellarissa ja sinnehän sitä sitten. Alkuun tarjoilija kysyi, että haluanko alkusalaatin. Ja kun kävi vielä ilmi, että kyseessä on ns. keittiön tervehdys eli tämä ei maksa mitään niin mikä ettei!Hyvä perussalaatti, joka herätteli hyvin nälkää. Paikka tuntuu olevan suosittu ja kehotankin tekemään pöytävarauksen, jos haluaa varmistaa että mahtuu syömään. Miljöö on viihtyisä, juurikin kellarimainen ja mukavia pikku yksityiskohtia on ripoteltu näkyville pitkin "salia".


Pääruuaksi valikoitui Filee varras bbq-kastikkeella ja viipaleperunoilla, mukaan oli laitettu myös porkkanoita, sipulia ja parsaa.Nyt on kehuttava...tai ei oikein tiedä miten kehuisi. Lihan kypsyys oli juuri eikä melkein, samoin mureus ja maku! Ei liikoja konstailuita ja kikkailuita bbq-kastike oli juuri sopiva mauste suolan ja pikku pippurin lisäksi. Ehkä yksi parhaista nauta-annoksista joita olen syönyt! Jälkihyväksi otin Talon piiraan, joka oli siis pieni piiras ja pallo jäätelöä.Kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan loistava ja suussa sulavan hyvä! Voin aromi ja vaniljan, maku sekä kylmä jäätelö, oli niin hyvvee ettei missään! Tätä paikkaa voi kyllä suositella aivan 5/5! Ruokajuomaksi vielä piristävä keskiolut, niin hintaa kokonaisuudelle tuli 38.2 euroa eli ei voi sanoa että olisi vienyt konkurssiin! Eli myös hintatietoisen ihmisen valinta on tämä.

Paluumatkalla piti pysähtyä syömään ja kun Tampereen kautta reitti kulki niin mikäs sen parempi paikka kuin Pispalan Pulteri, tästä olikin jo aikaisempaa kokemusta ja tiesin että paikassa on reilut ja hyvät annokset. Listalta valikoitui Chili-pekonihampurilainen.Huh huh, nyt tuli ähky! ja muuten hyvää oli tämäkin, mehevä, maukas ja sopivan tulinen. Maut erottuivat hyvin ja pieni hiki nousi otsalle. Pihvi oli varmaan pari senttiä paksu. Ainut moite on ranujen määrä, sillä yli 80% niistä jäi syömättä, koska niitä oli varmaan pussillinen ja ruokahävikistä kun on puhe niin 1/4 olisi ollut riittävä määrä. Hintaa hampparilla 16.2 euroa, joten hintatietoisen valinta myös! Paikkana myös ihan omaa luokkaansa, näyttää päällisin puolin lähiökuppilalta mutta kätkee sisäänsä aimo annoksen historiaa, hyvää palvelua ja erittäin hyvää ruokaa.

Kommentit

Suositut tekstit