Kreetan lomareissun emmeitä


Sanontahan kuuluu että hyvä vasikka elää juomalla, mutta on se syötäväkin välillä ja mikäs on syödessä kun ruoka on kohtuu halpaa ja takuuvarmasti hyvää! Syksyn lomareissu suuntautui siis Kreetan saarelle ja Agia Marinan kylään ja siellä kyllä ravintolatarjontaa riittää. 
Väsymyksen takia ei ensimmäisenä iltana jaksanut lähteä ravintolaa etsimään vaan otimme pitsat hotellimme allasbaarista. Hintaa lätylle kertyi 7 euroa.Tuolla jaksoikin hyvin seuraavaan päivään, sillä väsy iski matkailijoihin jo ennen ilta kahdeksaa. Paljon on erillaisia cocktailbaareja kylän raitin varrella ja onhan se niitäkin kokeiltava, Sininen laguuni miehekkäästi lasiin ja pilliä suuhun!Seuraavana päivä tulikin seikkailtua vähän pitemmälle ja kiivettyä hieman korkeammalle syömään, sinänsä tämä johtui "eksymisestä" sillä se ravintola jonne olimme menossa oli aivan toisessa suunnassa, mutta ei haittaa ruokaa tuli pöytään ja vieläpä hyvää sellaista Kreikkalaista lihapataa Stifadoa lautaselle ja vieläpä ämpärikaupalla.Ravintola Belvedere tarjosi kyllä sellaisen annoksen että huhhu! Onneksi joka aterian jälkeen tulee rakia, paikallista pontikkaa joka helpottaa ähkyä kummasti! Hintaa annoksella oli muistaakseni 7-8 euroa! Samalla törmäsimme pariskuntaan joka oli vuokrannut vuodeksi itselleen talon, hintaa 12 kk vuokralle kertyi 5000 euroa ja se sisältää kaiken! Harkitsemisen arvoinen juttu!
Seuraavaksi oli vuorossa oli Romantza Family Tavern, jonka mainosti sisään heittäessään äitin tekemiä ruokia ja sitä että ette tule pettymään. Toki samat lupaukset olivat monella muullakin mutta jos ravintola on täynnä ihmisiä ja viereiset tyhjänä, kertoo se minun mielestäni jo jostain hyvästä. Lautaselle päätyi Moussakaa.Hintaa en annokselle muista mutta ei tuo juurikaan sen kalliimpi ollut kuin muuallakaan eli 7 - 10 euron väliin tipahti. Hyvää oli vaikka pitää myöntää että hieman teollinen maku tuossa oli mutta silti maukas, mehevä ja täyttävä annos. Mikäs on sen parempi paikka päättää iltaa kuin kunnon Cocktail baari, lähes vakiopaikaksi muodostui Kahlua Cocktail Bar, jossa tuli tätä kyseistä rinksua otettua useampanakin iltana.Jälleen miehekkäästi pikkurilliä pystyyn ja pilliä suuhun, kyseessä on Snake Bite-niminen rinksu johon tulee Mansikoita, rommia, cointreauta, limenmehua, ruskeaa sokeria, sitruunamehua ja passionhedelmämehua. Hinta 7.5 euroa.
Ja ettei vaan nälkä pääsisi yllättämään niin seuraavaan paikkaan! Nyt etsimme tämän jo aikaisemmin hukassa olleen ravintolan nimeltään Olivi, jota meille matkaopas oli suositellut. Alkupalaksi hieman Tzatzikia ja pääruuaksi grillattua mustekalaa. Ravintolassa oli myös aito puu-uuni jossa osa ruuista valmistettiin.

Olihan herkkua voin suositella tätä ravintolaa ja annosta lämpimästi. Kannattaa uskaltaa kokeilla vaikka joistakin saattaa tuntua mustekalan syöminen eksoottiselta mutta se on hyvää. Talon puolesta jälkiruuaksi tuli hunajalla maustettua rakia ja pieni makea kakkupala. Toki oli myös reissun kallein annos, hintaa tuolla taisi olla 15 euroa. Tuolla jaksoikin koko päivän!
Keskiviikon retkeen kuuluin myös lounas, josta ei nyt kuvaa ole sillä lounas oli yksi kanankoipi ja kolme perunaa, joten illalla piti hakea vielä hieman huikopalaa ja Sta Karavouna grillistä tuli otettua gyrosta, joka laitettiin tällä kertaa pitaleivän väliin.Juuri sopivan kokoinen annos tuollaiseksi illan huikopalaksi! ja hyvääkin vielä tuolle ei hintaa kertynyt kuin muutama hassu euro!
Torstaina oli vuorossa linkkimatka Hanian kaupunkiin, jossa kannattaa käydä, nätti paikka. Varsinkin pienet kujat ja satama ovat hienoja. Siellä tuttavapariskunnan suosituksesta mentiin Cafe Remezzoon ja lautaselle valikoitui Kreikkalaiset jauhelihavartaat.Annos ei näytä kummoiselta mutta oli täysin riittävä ja mikä tärkeämpää ihan perhanan hyvää! Hintaa en muista mutta ei paljoa poikkea aikaisemmista!
Kaikki hyvä loppuu aikanaan niin myös valmiisiin pöytiin pääseminen, viimeisen illan ravintola oli nimeltää Veranta. Olimme ravintolan ainoat asiakkaat mutta päätimme ottaa riskin. Nyt otin lautaselle GrillMixin, jossa oli jauhelihapihvi, lampaankyljys, porsaanlihaa ja kanaa.Tuosta tuli niin täyteen että oikein kylkiin sattui! Kaikki muu oli tuossa erittäin hyvää paitsi lammas, siinä oli omituinen maku mutta muuten annos oli loistava ja erittäin täyttävä! Kaikenkaikkiaan voi sanoa että Kreetan hintataso on maltillinen kahden hengen ruuat oluineen maksoivat 20 - 35 euron välillä ja palvelu on hyvää ja ruoka maukasta ja sitä on riittävästi! Erakoitunut viskisieppo kiittää! Niin muusta lomatunnelmista voi lukea Timonin reissuista!

Kommentit

Suositut tekstit