Paholaisenhillo (Devil's Jam)


Hieman modaten ja mokaten otin Hellapoliisin ohjeen paholaisenhillosta. Itse käytin tomaattimurskaa tuoreiden tilalla ja hillomarmeladisokerin vaihdoin hillosokeriksi. Joten ohjeesta tuli seuraavanlainen.

500g tomaattimurskaa
2 suippopaprikaa
2 punaista chiliä (merkkiä en tiedä, ostin kaupasta)
1 habanero
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
reilusti mustapippuria
½ dl etikkaa
1 pkt hillosokeria (tähän riittää 1/3 osa pakettia, lue alta miksi)
1 tl provencenyrttejä


Hienonna sipuli. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Poista chileistä siemenet ja hienonna chilit (tulisempaa saa kun jättää siemenet ja siemenkiinnikkeet). Hienonna valkosipulinkynnet.
Laita kattilaan sipuli, tomaattimurska, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola, yrttisekoitus ja mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen n. puolisen tuntia. Lisää etikka ja hillosokeri. Keitä n. muutama minuutti. Purkita hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Itse kiehautan purkit.
Varsinkin mausteet ja chili ovat suuntaa antavia, eli oman maun mukaan ja keitellessä kannattaa välillä maistaa ja lisätä tarpeen mukaan. Muutenhan tuo onnistui hyvin mutta johtuen sokerin vaihdosta ja omasta laiskuudesta en saanut hilloa vaan hyytelöä. Näin jälkikäteen asiaa tutkineena niin hillomarmeladisokeripaketin koko on 330g ja hillosokerin 1 kg (tyhmä minä)! No eihän siinä mitään, hyytelö takaisin kattilaan ja toinen mokoma tomaattimurskaa, paprikoita ja sipuleita joukkoon ja keittämään! Lisäsin vielä ½ dl etikkaa ja reippaan desin vettä, edelleen hillo on aika jämäkkää mutta nyt jo hilloa ei hyytelöä/marmeladia. Vahingosta viisastuneena seuraavalla kerralla käytän n. 350g hillosokeria tai paketin hillo-marmeladisokeria!


Kommentit

Suositut tekstit