Hirvipata

Hirvi, mehtiemme sarvipää ja vertaansa vailla oleva lihanlähde. Tällä kertaa tämä jalo eläin sai seurakseen pekonia, porkkanoita, sipulia, paprikaa, lanttua, kermaa, koskenlaskijaa ja palsternakkaa.



Lihahan otettiin pois jääkaapista jo edellisenä päivänä. Kaikki juurekset leikattiin rouheiksi paloiksi. Voikilo pannulle ja hirves, pekoni sekä kasvikset sinne, mukaan eksyi myös pippuria, suolaa, basilikaa ja rosmariinia. Lihat ruskeiksi ja uunivuokaan jonne päätyivät myös toverukset kerma ja koskenlaskija (savuporo). Koko komeus uuniin 175 astetta noin 1.5 tuntia ja lämpö 120 ja siellä noin 5 tuntia, aina välillä pieni sekoitus. Kyllä oli maut kohillaan ja läskistä tullut pehmeetä. Tätä kelpasi viedä jo kaverillekkin tuliaiseksi.


Kommentit

Suositut tekstit