Juhannus


Tuntui tämä juhannuksen suoma yksi ylimääräinen vapaapäivä juhlalta, varsinkin kun lomat eivät vielä ole alkaneet. Tällä kertaa kelitkin oli kohallaan ja mikäs sen parempi tapa viettää juhannusta kuin ottaa muutama olut ja rillata aina kun siihen vain on mahdollisuus.Vielä näyttää varsin köyhälle jääkaapin sisältö


Sisällön uupuminen johtuu siitä että tuo on vain juomakaappina ulkona ja kaikki grillattava oli muualla. Tosin nyt kävi niin että pöhölöspäissään en tajunnut edes ottaa kuvia ekasta ateriasta juhannusaaton tiimellyksessä kun näläkä oli niin hirmuinen. Kuitenkin tarjonta oli varsin maukas. Possun uuniliha laitettiin jo folion hellään huomaan n. 2 tuntia ennen varsinaisen grillauksen alkua. Muutamat makkarat alkuruuaksi ja sauna, tämän jälkeen olikin jo nälkä että muut tuotteet oli aika laittaa paistumaan. Eli aurajuustolla täytetyt herkkusienet, punajuurikiekot sekä Atrian grillipaletti tekivät kauppansa salaatin ja kylmän oluen ohella.
Aattoiltaa päästiin juhlimaan Kuusaan kanavakahvilaan, jossa oli tanhut ja kokkoakin polteltiin. Nyt oli kokon rakentaja onnistunut, komea oli ja lieskat löi korkealle.Jalallakin sai laittaa koreasti.

Yöllähän se alkoi taasen "hiukomaan" ja jälleen oli laitettava grilliin tulet, nyt tajusin ottaa kuvankin. Iltapalaksi kelpasi pelkkä Atrian Juusto Hiillos ja nyt on sanottava että juustoa on vain nimessä! ei ole saman firman hot chilimakkaraan vertaamista.Juustoa se lupaa mutta ihan normaalilta makkaralta se maistui.
Juhannuspäivänä nokka kohti mökkiä ja siellä tulikin sitten se kamerakin käteen ruuanlaiton tuoksennassa. Grilliin upposi chorizomakkaraa (en nyt muista firmaa) pintamaustettuja possunpihvejä, kesäkurpitsaa ja punajuuria. Punajuuret olivat grillattuna loistavia ja siihen kun vielä laittaa aurajuustoa nokareen päälle niin on kyllä hyvvee.


Kyllä kelpasi käydä mahan viereen nukumaan kun oli kupu täynä.Sunnuntaina piti toki vielä syödä ja silloin porukkaa oli jo ilmaantunut paikalle enenmmänkin. Tosin sää teki tepposet ja alkoi satamaan, siinä ehdoteltiin kaasugrillia terassille mutta ei ulkona ja tulella kun siihen on mahdollisuus! Lainapeite puihin ja rautakankeen kiinni ja katos on valmis, haiku oli vain kuulema reivusta noussut kun oli tuli lämmittänyt peittoa.Nyt kanaa, possua, herkkusieniä, paprikaa, kesäkurpitsaa ja punajuuria.Eipä paljoa parempaa lopetusta juhannukselle voisi olla ja mukava oli taas alkaa valmistautua taas uuteen viikkoon työmaalla näiden herkkujen jälkeen! Lopuksi vielä kuva siitä miten hieno voi olla Suomalainen yö, tosin kuva ei tee oikeutta sille miltä se oikeasti näytti mukana kun ei ollut kuin pokkari.Tätä maisemaa kehtaa jo esitellä!

Ai niin ihan juhannukseen mitenkään liittymättä niin jos muistatte Ameriikka viikon niin silloin tekemäni hyytelö säilyy yllättävän pitkään pidin sitä jääkaapissa ihan viime viikkoihin asti ja kun se ei suostunut pilalle menemään niin nostin sen kittiön pöydälle ja nyt siihen ilmestyi ensimmäinen piste hometta. Ameriikalaiset osaa ainakin säilyvyyden jos eivät muuta!

Kommentit

  1. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.

    www.ttvehkalahti.blogspot.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit