Uutta vuotta ja sen yli!


Vuosi vaihtui Luostolla kera juhlaillallisen ja Sodankylä Big Bandin säestyksellä. Raketteja tuli nähtyä tasan yksi! Ravintola Tunturi tarjosi 49 eskon hintaan ilallista musiikin kera ja mikäs siinä oli istuskellessa kun musiikki soi ja pöydät notkuvat mitä erillaisimpia herkkuja, menu oli seuraavanlainen:

Savuporosalaattia, Lohisalaattia
Savusiikaa ja remoulade-kastiketta
Marinoituja Simpukoita, Katkarapuja, limemajoneesia
Kylmäsavulohta
Smetanaista siianmätiä
Jokiraputerriiniä
Hanhipatéeta, mustaherukkahyytelöä
Marinoitua kukkakaalta

Härän entrecôte
Uunissa haudutettua rautua, sahramikastiketta
Vihanneksia, Paistettuja puikuloita

Täytekakkua, Marjarahkaa
Kahvia ja teetä
Oli kyllä maittavaa ja ruokaa oli vähintäänkin riittävästi...eli sen verran että piti vetästä yksi Fernet Branca tuon päälle ettei ihan tuntunut olo ilmapallolta. Varsinkin alkuruokapuoli teki suuren vaikutuksen runsaudellaan ja maukkaudellaan!

Sitten jo ollaankin vuodessa 2014 ja Oulussa, menossa kovaa vauhtia kohti kotia! Oulu kun ei ole kovinkaan tuttu paikka ainakaan ruokapaikkojen suhteen tuli mentyä Rossoon. Lautaselle eksyi  Manzo al forno, jossa on ylikypsää mureaa naudanlihaa, gorgonzolakastiketta, Rosson peperonataa, parmesaania, pestoa ja lohkoperunoita.Ensimmäinen lautanen lähti takaisin keittiöön, näppärästi nauta oli vielä jääkaapin puolella eli kylmää! Toinen yritys oli jo sitten niin kuumaa että suu paloi mutta siitähän ei voi syyttää kuin itseensä. Niin en oikein tiedä mille tämän pitäisi maistua mutta mauttomuudellaan se yllätti, harvoin joutuu lisäämään annokseen suolaa ja pippuria että se maistuisi jollekkin.
Muutenkin on sanottava palvelusta että vesi unohtui tuoda pöytään, oluet sentään tuli. Seuralaisen pizza oli jos mahdollista vielä mauttomampi kuin minun lehmä! ja ruispohja oli jossain vaiheessa vaihtunut talvalliseksi vehnäpohjaksi, että ihan ei putkeen mennyt Oulun Rosson toimita, johtopäätöksenä että eipä tarvitse ainakaan tähän Rossoon mennä ja kun kyse on ketjuravintolasta niin oletan annosten olevan yhtä mauttomia muuallakin!

No onneksi voi sanoa mainosta lainatakseni että hyvä olut parempi mieli, kun löytyi rotuaarilta Olutravintola Leskinen.Tuopissa Fuller's:n ESB ja takana Leskisen kirjanen tarjottavista tuotteista, sen verran runsas oli olut- sekä viskivalikoima että useamman päivän ja euron olisi tuolla saanut tuhlattua. Seuraavalla Oulun reissulla tiedän kyllä mihin kupposelle menen!

Kommentit

  1. Seinäjoen Rossossa oli samaa mautonta litkua,suolaa piti itse metsäöstää ja mitään gorgonzolakastketta eikä pestokastiketta eikä parmesaania voinut löytää.Haarukalla piti yrittää syödä mautonta lientä.Tosi iso pettymys!Antipasti pöydässä oli vaan super liian tulisia chilipaprikoita ja salaatissa oli ihan kuin nokkosta,pahaa !ja kraanavesikin maksoi!!Mauton liemilitku 17,50 per hrnkilö ja kraanavesi 60 cnt per hnklö...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit