Chilillä höystettyä mustaherukkahyytelöä


Pihassa kasvaa muutama kitukasvuinen mustaviinimarjapensas, aikasempina vuosina marjat on saaneet jäädä linnnuille mutta nyt ajattelin että kait niitä voisi hyödyntää kun niissä nyt muutamia marjoja on. Niinpä kun en oikein viinimarjoista marjoina välitä syntyi ajatus hillosta se kun sopii niin makeiden kuin suolaisten emmeitten kanssa ja jostain pikkuaivojen sopukoista joku kuiskaili vielä chilistä niin eihän sitä auttanut kuin kerätä marjat puskista ja käydä kaupasta ostamassa chilit ja hillosokerit.

Reseptin otin suoraan hillosokeripussin takaa, eli:

2 kg marjoja
1 kg (pussi) hillosokeria
1 dl vettä

Chilin määrästä ei ollut mitään käsitystä joten ostin habaneromix:n jossa oli 4 chiliä ja ensin pilkoin yhden ja lisäsin keitokseen jo alkuvaiheessa, ennen sokerin lisäämistä maistoin seosta ja chili ei maistunut yhtään, joten lisäsin vielä puolikkaan. Hillosokerin lisäämisen jälkeen tavaraa pitäisi keitellä 10 min. Keitin 5 ja maistoin ei vieläkään mitään poltetta lisäsin tuon jääneen puolikkaan ja keitin hetken, ei vieläkään tarpeeksi poltetta joten vielä puolikas lisää ja tätä kun olin sitten aikani keitellyt niin sai kasaan erittäin marjaisan hyytelön jossa on mukava jällkipolte! Eli yhteensä 2.5 habaneroa tuohon meni. Keittoaika venyi ohjeesta varmasti tuplaksi mutta hyvää se on!


On testattu makkaroiden, paistettujen kananmunien ja leipäjjuuston kera ja toimii jokka kerta! ja varmasti toimii myös kanan kanssa, ompahan kesä ja talvi aikaa testailla mihin kaikkeen tuota töpätä!

Kommentit

Suositut tekstit