Vadelmaturkinpippurikakku


Kunnon nimihirviö tuosta kakusta tuli! Jälleen isänpäiväksi piti keksiä kahveen kanssa särvintä ettei tarvitse kynsiä pureskella! Viime vuonnna tein hopeatoffeekakun ja ajattelin jatkaa vähän samalla linjalla ja tehdä kakun samiakista. Kakkuun tarvitaan seuraavat aineet:

Pohja:
150g keksejä
50g voita

Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita aineet keskenään. Leikkaa leivinpaperista pala kakkuvuoan pohjalle ja painele  keksiseos pohjalle.

Täyte:
400g tuorejuustoa
4 dl kermaa
5 kpl liivatetta
(½dl sokeria)
Vadelmia maun mukaan, itse laitoin pari kourallista
n. 100g turkinpippureita

Murskaa turkinpippurit. Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, notkista myös tuorejuustoa samalla. Sekoita kerma ja tuorejuusto keskenään ja lisää joukkoon turkinpippurirouhe. Sulata tilkassa vetta liivatteet ja valuta ohuena nauhana seoksen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada vuorotellen massaa ja vadelmia vuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa kunnes massa on hyytynyt. Koristele miten itestä parhaalle tuntuu, itse laitoin pinnalle turkinpippurirouhetta!


Oli muuten hyvvee! Vihjeenä että rouhe kannattaa laittaa pinnalle hiukan ennen tarjoulua, sillä muuten se sulaa. Imelää ja äiteläähän tämä on, joten tuon sokerin lisääminen ei välttämättä ole tarpeen.


Kommentit

Suositut tekstit