Ruokaa euroopan turneelta!


Matkustaminen on erittäin mukavaa ja varsinkin kun pääsee hyvien patojen äärelle ilman että itse ei tarvitse kuin kaivaa kuvetta! Tänä kesänä reissu suuntautui Ruotsiin, Saksaan, Puolaan Liettuaan, Latviaan ja Viroon ja jokaisessa noissa maissa ruokakulttuuri osataan ottaa tosissaan ja hyvällä asenteella vastaan.
Ensimmäinen ateria tuli syötyä laivalla, Otin oluen ja porsaankylkeä kera bbq-kastikkeen. Nälkä oli jo melkoinen kun aamupala ja sämpylä oli ainoat emmeet ennen ilta yhdeksää! Olihan se herkkua!


Hintaa annokselle kertyi 25.9 eskoa, joka oluen kanssa on ihan kohtuullinen. Nyt osui annos kyllä kohilleen oli maukas ja mehevä!
Välillä piti herkutella ja olen suuri kakkujen ystävä ja yleensä aina ulkomailla pitää päästä johonkin konditoriaan vetämään kunnon kakkupala. Valitettavasti paikan nimeä en muista ja hintaakaan mutta tuote oli loistava!


Seuraava ateria nautittiin Ystadissa Upp Eller Ner nimisessä ravintolassa, aivan keskustorin tuntumassa. Lautaselle eksyi burger ja juomaksi tietenkin olut.


Annos oli vähintäänkin riittävä ja ehkä yksi parhaista hamppareista joita olen kitusiini vetänyt. Hintaa koko komeudelle kertyin n. 25 euroa, Ruotsi ei ole mikään halpa maa tosin ei kyllä mitenkään mielestäni kalliimpikaan kuin Suomi. Seuraavana päivänä menimme syömään Store Thor nimiseen paikkaan, joka myös on aivan keskustorin tuntumassa, nyt listalta valikoitui kanaa ja kun oli kesäinen keli niin juomaksi Sol, limen kera.


Tuossa oli kolme vähintäänkin kohtuukokoista kananpalaa, salaattia ja majoneesia! Hintaa komeudelle tuli n. 26 eskoa.
Seuraava maa olikin sitten jo makkaroiden ja porsaan luvattu valtakunta Saksa! Ensimmmäinen paikka oli Flensburgin kylässä. Satamassa oli jonkinmoiset markkinat ja eihän sitä voinut currywurstia ohittaa kun sellaisen kojun näkee, muutenkin tuossa mukavasti savustettiin makkaroita paikanpäällä.Muutenkin aivan mahtava tapahtuma kojuista sai olutta, jonka kanssa sai kulkea missä vaan esim. kävellä juuri tälle kojulle ja ottaa oluen kylkeen tuo wursti! Jos en nyt väärin muista niin 0.4 olut oli 3 euroa josta sai vielä euron takaisin kun palautti "lasin", wurstille oli laitettu hintaa 2.8 että jos alle viidellä eurolla saa hyvän makkaran ja laatuoluen niin ei voi valittaa! Suomessahan tässä rakkaassa banaanivaltiossa tämä ei ikipäivänä olisi mahdollista! ja P.S yhtään örveltäjää ei näkynyt vaan ihmiset nauttivat tapahtumasta ja pitivät hauskaa!
Illan tullen piti sitten ottaa ihan oikeaakin apetta ja paikaksi valikoitui paikka nimeltä Kritz, jossa lautaselle tuli Cordon Bleu.Piti kokeilla miltä tuo maistuu muualla ja ihan sama tuote kuin meilläkin, kyytipojaksi paikallista pilsneriä! Hintaa komeudelle kertyi 13.3 eskoa, tuolla ei Suomessa saisi kuin heikon lounaan!
Toinen paikka Saksassa oli Rügenin saari ja siellä kaupunki nimeltä Binz. Ensimmäisenä iltana eksyimme Steak House nimiseen paikkaan ja ihan sillä perusteella että siellä oli niin pirusti porukkaa. Otimme molemat oluet ja grillimix lautasen.


Annos näyttää ABC-annokselta ja vähän sellainen kuva paikasta tulikin mutta ruoka oli hyvää ja tuossa oli lihaa vähintäänkin yhdelle miehelle tarpeeksi! Hintaa komeudelle tuli tasan 20 eskoa!
Kuten aikasemmin sanoin en voi välttyä kahviloilta ja taas valitettavasti en muista kahvilan nimeä enkä hintaa mutta melkein puoli-ilmaisiahan nää täällä on!


Ei nää yleensä viitää euroa kalliimpia ole siis kahvi ja pala kakkua! Iltapäivällä alkoi kummasti taas huikomaan ja en yleensä mene pitserioihin kun olen ulkomailla mutta nyt ajattelin että annetaan mahdollisuus, paikka valikoitui taas sen mukaan missä oli eniten porukkaan. Pitseria Rialto tarjoaa paljon muutakin kuin pitsoja mutta nyt oli sen aika. Otin pizza Italianan, jossa oli parmankinkkua ja rucolaa.


Tämä oli paikka jossa ajatelin sitten ottaa jälkkäriäkin ja rupesin selaamaan jäätelöannoksia, en tietenkään ajatellut että sitä tulisi ämpärillä mutta kuten kuvasta näkyy niin sitä tuli!


Tuota ei vaan jaksanut loppuun. Niin pitsa oli pirun hyvää, joten saatan vastaisuudessakin eksyä pitsalle ulkomaan reisulla. Näitä ei voi verrata Suomen ns. karvakäsipitsoihin mitenkään ja tämä ei ole moite ne ovat vaan erillaisia! Koko lysti kaljoineen päivineen maksio 23.9! 


Niin ähky tuli että piti mennä ottamaan yksi laatuviski tien toisella puolella olevaan baariin, hiukan tuo oloa helpotti mutta oli kyllä täysi olo!
Seuraavanamaana olikin Puola, tämäkään maa ei häpeä yhtään ruuan suhteen aikaisempia. Ensimmäinen kaupunki oli Slupsk ja siellä menimme hotellin suosituksesta Anna De Croy nimiseen kellariravintolaan. Paikka oli todella hieno mutta olimme ainoat asiakkaat.  Siitä huollimatta jäimme syömään. Tilasin kanaa ja tietenkin oluen.Alkuun tulikin salaatti, ihan ilman tilaamista. Mutta olihan kana hyvvee, sipulin ja paprikan kera. Hyvänä puolena pidin myös että perunat eivät olleet ranskalaisia vaan hiukan mausteisempia paistiperunoita! Hintaa annokselle tuli n.7.1 euroa, ei voi moittia hinta/laatu suhdetta. Seuraava paikka puolassa oli Sudenpesä, joka on käytännössä keskellä metsää tai jos haluat syödä muualla kuin alueen ravintolassa on ajettava lähimpään kylään, tämä olisi ehkä ollut viisasta sillä paikka oli aika "epäilyttävä" varsinkin hotellin puoli, josta kerron enemmän matkablogissa. Nyt lautaselle tuli possua, herkkusienikastiketta, perunamuusia ja punajuurisalaattia.


Täytyy myöntää että ajatteilin että jos jossain mahatauti iskee niin täällä! tää oli tasoa ABC mutta nälkä lähti ja mahataudiltakin säästyttiin! Hintaa annoksella oli reipas 9 eskoa ja kun vertaa edelliseen ei päästy samalle vuosituhannellekaan laadussa. Voin sen verran sanoa että kannattaa käydä paikassa sen historian ja tarinan vuoksi mutta syökää ja majoittukaa muualla!
Tämän jälkeen matka jatkuin Liettuaan ja siellä ravintolaksi valikoitui Forto Dvaras, joka osoittautui oivaksi valinnaksi. Alkuun otin hapankaalikeiton ja vaalean oluen, pääruuaksi naudanpihvin ja tumman oluen.Olihan muuten herkkua! ja hintaa kaikelle tuli 21.1 eskoa, joka ei ole paha hinta kun oltiin vielä ydinkeskustassa! Keittoa oli aivan loistavan makuinen hapankaali ei ollut ns. liian hapanta. Ainut miinus se että pyysin lihan mediumina ja sain kypsän pihvin! En viitsinyt valittaa sillä palvelu oli ensiluokkaista ja kypsyydestään huolimatta liha oli erinomaista! Sitten oli jälkiruuan vuoro ja ajattelin että kun irkkubaariin oltiin eksytty ollaan niin otetaan irkkukahvi.


Hieman on toisennäköisiä irkkukahvit Suomessa! Repesin nauramaan kun tarjoilija laittoi lasin tiskille ja niin repesi tarjoilijakin! Klaipedassa oltiin toinenkin päivä ja silloin ravintolaksi valikoitui ravintola Katpédélé, siellä lautaselle tuli niin ikän nautaa ja alkupalaksi otin päivän keiton, joka oli perunamaissikeitto.Keitto oli mukavan suolainen ja maukas ja lihassa ei ollut mitään moitittavaa, ihmettelin että perunoita oli kahta lajia paisti ja ranut, pelkät paistiperunat olisi riittäneet mutta en moiti! Hintaa kokonaisuudelle tuli 15.48 euroa eli ei juuri mitään, täällä söisi itsensä tärviölle! Seuraavana maana Latvia ja Riika, täällä on mukava aina käydä ja koskaan ei ole ruoka ollut pettymys, jälleen menimme aivan keskustan tuntumaan ravintola 4 Roomsiin. Nyt otin padan jossa oli perunaa kasviksia ja possua.
Annos näyttää pieneltä mutta tuntui että pohja tuossa kulhossa ei tule koskaan vastaan, joten täyteen tuli!


Eipä ollut matkakumppaninkaan annoksessa moittimista! Yrttikana roikkui mukavasti vartaassa ja näytti maistuvan tuokin annos. Omani maksoi kera oluen 15.4€ eli halapaa kun saippua! Kaikki loppuu aikanaan ja niin myös tämä reissu viimeinen etappi oli Viro ja Pärnu. Alkupalat otimme majapaikassamme Aleksandri Pubissa ja perinteinen seljankkahan siellä tuli syötyä, hintaa keitolla 3€.


Keiton jälkeen olikin hyvä suunnata kahville ja kakulle ja johan oli maukasta.


Iltaruuan nautimme tutussa Irkku Pubissa Sweet Rosiessa jossa ruoka on ollut aina hyvää! Nyt otin ankanrintaa ja jälkiruuaksi jäädytettyä maitorahkaa kuumalla kinuskikastikkeella ja mansikkakastikkeella.Ankanrinta oli loistavaa ja kypsyys oli kohillaan, hieman rose! Kasviksissa olisi ehkä ollut toivomisen varaa nim. suolaa oli kokilta ryöpsähtänyt aika kovalla kädella mutta jälkiruoka tasoitti tuota kyllä hyvin, oli muuten aivan loistavaa tuo jäädytetty maitorahka! Ruoka, olut, jälkkäri ja kahvi yhteensä 18.6€ ei ole hinnalla pilattu tämäkään. Muutaman lisäkilon kanssa onnellisena kotiin, matkailu avartaa ja monessa asiassa Suomi saisi ottaa mallia siitä mitä ruoka maksaa ja miten tapahtumia voidaan järjestää!

Kommentit

Suositut tekstit