Sapuskaa Tallinnasta


Tuli käytyä joulumarkkinoilla ihan Tallinnassa asti ja pitihän sitä reissun päällä syödäkkin! Toki pitää nyt tunnustaa että välillä oli niin perhanan nälkä että unohdin ihan tykkänään ottaa kuvan annoksista! mutta kerrotaan niistä joista muistin foton ottaa!

Ensimmäisen annoksen vetäisin Raatihuoneenaukion markkinoilla, verimakkaraa, hapankaalia ja perunoita, hinta oli muistaakseni 8 eskoa ja kattaus toriannoksen mukainen!


Paperilautasesta huolimatta nälkä lähti ja hyvää oli! muistuttaa hyvinkin paljon maultaa ja koostumukseltaan mustaamakkaraa!
Seuraava paikka johon eksyimme oli niin ikään raatihuoneenaukion kupeessa, ravintola nimeltään Tule Estonia, jossa persoonallisesti valittiin pitsaa ja kun aikasemmin oli vetänyt pasta-annoksen Da Vinci pasta & pizzassa niin ei tarvinnut kuin ottaa puolikas. Salamia, mozzarellaa ja jalpenoja! Pitsalle kertyi oluen kanssa hintaa reipas 15 eskoa ja tuo pasta-annnos maksoi reilun 7 eskoa.Kerrassaan mainio pitsa ja paikkanahan tämä on todella hieno! Keskiaikaista sisustusta kaikkine yksityiskohtineen ihan tarjoilijoiden asusteita myöten, toki ei varmasti ihan halvimmasta päästä mutta suosittelen!
Olen suuri kakkujen ystävä tosin tällä kertaa ei tullut käytyä kuin kerran ns. kakkukahveella! Paikan nimi oli Tigra ja baileyskakussa ja cappucinossa ei ollut kyllä moittimista! Hintaa kakulle ja kahville kertyi 5.30!


Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäpätöisimpänä käytiin syömässä Olde Hansassa! tämäkään ei ole niitä edukkaampia paikkoja mutta miljöön, palvelun ja ruuan laadusta ei todellakaan ole tingitty! Palvelua saa Suomeksi ja mitä nyt siinä kuuntelin niin myös Venäjäksi, Saksaksi ja tietenkin Viroksi ja vieläpä täysin sujuvalla kieliopilla!
Lautasella makkaroita villisian-, karhun- ja hirvenlihasta sekä marjoja, hapankaalia ja oluthilloketta! Jälkiruuaksi Hunaja-omenapaistosta ja mantelimaitoa. Kyytipojaksi tuossa oli vielä tummaa olutta, niin hintaa koko aterialle oluen kera kertyi reipas 30 eskoa. Olihan taas sellainen ruokareissu ettei paremmasta väliä! Maha tuli aina täyteen ja ihan ohuesti voisi sanoa että pientä ylensyöntiä tuli harrastettua.

Kommentit

Suositut tekstit