Apetta mökkiviikonlopun ajalta ja hieman sen jälkeenkin


Kun lähdetään viikonlopuksi "isommalla" porukalla mökille viettämään viikonloppua näyttelee ruoka isoa osaa ja se vaatii jo pientä suunnittelua. Perjantai-illaksi valittiin lämpöiset voileivät, nehän eivät kummoista tarvitse, leipää, juustoa, kinkkua ja tomaatia jos siitä tykkkää :) sekä hieman aurajuustoa.Valmiista tuotoksista ei ole kuvia mutta hyviä olivat, allekirjoittaneen leivät siis ilman tomaattia! Kyllä noilla nälkä lähti vaikka ei muka nälkä ollutkaan. Lauantaina on ollut aina tapana käydä syömässä kukin missä tykkää tai kerkee ja illaksi sitten oli sovittu tehtäväksi nyhtöpossua ja tortilloja. Lounaspaikkana sai toimia Tahko Spa Trattoria, jossa lautaselle valikoitui täytettyä kanaa vuohenjuustolla ja salvialla.Ruokajuomaksi tietenkin Teerenpelin Laska-Jaakkoa, joka sopi erittäin hyvin tuon kanssa. Palvelu oli hyvää ja eikä ruuassakaan ollut moitteen sanaa! Varsinkin tuo polenta oli loistavaa!
La ruokana siis tortilloja nyhtöpossulla. Possu sai jo perjantaina pintaansa pienen maustekerroksen ja heti la aamusta se sai mennä paistopussiin jonne hieman oluttakin piti lorauttaa. Tämä komeus sai olla uunissa reippaan 6 tuntia noin 100 asteessa.

Nyhdön jällkeen muut emmeet valmiiksi, sen jälkeen vielä possu pannulle ja hieman kastiketta perään, kastikkeeseen olin töpänny valmista bbq-kastiketta, makeaa chilikastiketta ja viskiä. Ohhoh! olihan herkkua vaikka ite sanonkin! Jälkiruuaksi oli vielä kauraomenapaistosta ja vaniljakastiketta niin kyllähän kelpasi ja voin sanoa että maha oli kyllä niin täynnä kuin olla ja saattaa!


Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja kotiinkin piti palata mutta kun ei vaan jaksanut itse sapuskaa tehä niin kavereiden kehujen ohjaamana tuli mentyä Pizzeria Bella Romaan. Listalta valikoitui Verona, jossa oli jauhelihaa, pekonia, salamia, chiliä, ranskankermaa ja valkosipulia. Alkuun salaattia, leipää ja chiliöljyä.Olen monesti kironnut mm. kotipitsojen hintoja ja kiroan kyllä vieläkin sillä siellä ei saa rahalle vastinetta mutta nyt sai, hintaa lätylle kertyi 15.90 pitsaksi kallis jos vertaa noihin 7 eskon lättyihin mutta ei näitä voi verrata mitenkään toisiinsa. Yksi parhaista pitsoista mitä olen koskaan maistanut!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit