Paholaisenhillo


Ohjeen otin tällä kertaa Pullahiiren leivontanurkasta, tosin lisäsin tuohon vielä yhden sipulin kun aika monessa muussa ohjeessa sitä tuohon laitettiin. Tällä kertaa en tehnyt samaa virhettä kuin viimeksi eli ostanut hillosokeria (1kg) vaan ostin hillo-ja marmeladisokeria (330g) sillä edellisellä kerralla laitoin yhden paketin eli 1kg:n tuon 330g sijaan ja aika hyytelyöä tuli! Tulisuuden hilloonhan jokainen voi määritellä itse ja nyt ostin yhden habaneron ja kolme tavalllista kaupan chiliä.


800 g kuorittuja tomaatteja liemessään
200 g punaisia paprikoita
chiliä oman maun mukaan
5-6 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 tl suolaa
 1 tl oreganoa
½ dl etikkaa
330 g (1 pkt) hillo- ja marmeladisokeria

Kaada tomaatit liemineen katttilaan ja survo ne haarukalla tai perunasurvimella. pilko paprikat, chilit, sipuli ja valkosipuli kuutioiksi ja laita ne kattilaan, lisää joukkoon suola ja oregano. Anna seoksen kiehua noin 30 min. Lisää joukkoon etikka ja sokeri ja anna kiehua noin 5-10 min sekoittaen välillä. Jäähdytä seosta hetki ja purkita. Itse desifion purkit keittämällä.




Tästä tosiaan tulee sellainen litra hilloa. Tosin en tiedä mitä teen "väärin" mutta aika karmeladimaista tuosta silti tuli eli seuraavan kerran pienennän sokerin määrää tai lisään raaka-aineita ainakin puolet. Niin ja tosiaan ei tuohon tarvinnut kuin tuon habaneron, sen verran tymäkkää tuli jo siitä eli maistakaa ennen kuin laitatte kaikki chilit mitä ohjeessa on, itselle tuosta tuli jäähtyessään juuri sopivaa!

Kommentit

Suositut tekstit