Hyvää Joulua


On jälleen se aika kun lumi peittää maan ja hiljennytään joulun viettoon, jokainen tavallaan. Itsellä se "hiljentyminen" alkaa piparkakkutaloista, joita tänäkin vuonna meni lahjoiksi useampi kappale. Hommahan alkaa mennä jo rutiinilla ja samat Salvador Dalimaiset pikkutalot, yli-isoine hattivatteineen ja sienineen ilmestyvät keittiön pöydälle odottamaan ottajiaan.




Ja ennen kuin joku kysyy, niin ei en tee taikinaa itse, valmistaikinat ovat ihan hyviä! Aikaa näiden tekemiseen kyllä menee, yksi päivä osien leikkaamiseen, paistamiseen ja ikkunoiden, ovien yms. pursottamiseen ja sitten pursotusten onkin hyvä antaa jäähtyä yön yli. Teen pikeerin ns. kuumamarenkina koska se on parasta, ei ehkä helpoiten tehtävissä mutta parasta! Ohje on seuraavanlainen 2 valkuaista, 160g sokeri ja 0.5 dl vettä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kuumenna sokeri ja vesi 116 asteeseen ja sen jälkeen valuta ohuena nauhana marengin joukkoon kokoajan nopeasti vatkaten, vatkaa kunnes marenki on jäähtynyt hieman. Sokeri kypsentään marengin ja sitä ei tarvitse kypsentää uunissa.



Seuraavana päivänä voi aloittaa kasaamisen. Itse käytän tuossa sulatettua sokeria, toimii kuin junan vessa mutta palovammoille tuossa on hieman altis! Siis paistinpannulle vain sokeria ja levy päälle. Koristeluissa yms. onkin sitten taivas rajana, koska noihin voi tehdä mitä vain. Itsellä on kuusia, possuja, hevosia, hattivatteja ja karkeista voi laitella sieniä, halkopinoja yms. Eihän nuo nyt ehkä hienoimmasta päästä ole mutta tohtii kuitenkin sanoa, notta itte tehty! Tämän myötä erakoitunut viskisieppo toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhaisaa joulua!

Kommentit

Suositut tekstit