Ruokaa pakastejämistä


Onko joskus pakkasta penkoessa tullut vastaan makkarapaketti 95? No ei nyt ihan mutta pakkaseen hukkuu monesti lihoja yms. tavaraa. Nyt penkaisin pakkasesta kaikki lihat pois ja löytyihän niitä, vanhimmat n. 1.5 vuotta vahoja. Oli possun niskaa, grillipihviä, naudan lapaa...kaikki kuitenkin ihan "hengissä" vanhemmissa lihoissa oli jo pinnassa havaittavissa pientä pakastekuivumista ja jääkertymää sai rapsutella pois mutta sulattuaan kaikki ihan ns. syötävässä kunnossa!
Tälläisista unohdetuista saa ihan kelpo ruokaa kun malttaa hauduttaa, eli pihviksi noista ei ole, eikä grilliin mutta pataan kylläkin!


Lihat paloiksi ja mausteeksi paprikaa, pippuria ja suolaa. Pilkoin joukkoon vielä punasipulia ja valkosipulia ja pikku erissä väri pintaan pannulla.


Lihat pataan ja sinne velä pari laakerinlehteä, suolaa ja porkkanoita. Tuo karsta kannattaa ottaa talteen mikä tuohon pannuun jää ja nesteeksi pataan käytin olutta, tarkemmin stouttia ja sen voi kaataan tuohon paistinpannuun ja kiehauttaa jolloin karstan ja maut saa mukaan pataan. Olutta laitoin reippaan puoli tölkkiä.



Ennen uuniin laittoa pidin pataa levyllä kunnes se alkoi kiehumaan, tämän jälkeen pata uuniin, asteita 125 ja pari tuntia, jonka jälkeen lämmön voi laskea n. 100 asteeseen ja tässä pätee mitä kauemmmin sen parempi! Itse pidin tuota 7 tuntia ja mureeta oli! Tuohon tein vielä uunijuureksia kermassa eli porkkanaa, palsternakkaa, perunaa, lattua paloiksi ja kermaa joukkoon n. 2dl. Tämäkin uuniin foliolla peitettynä eka tunti 200 astetta ja folio pois ja lämpö 125 asteeseen ja n. tunti riippuen miten pehmosia kasviksia haluaa.


Olihan muuten makusta! ehkä pikkasen lipsahti liikaa suollaa mutta kun jätti sen kasviksista vähemmmälle niin kokonaisuus oli kyllä erittäin hyvä! Eli hiukan vanhentuneet pakastelihat pataan ei roskiin! vaikka en nyt mikään viherpipertäjä olekkaan niin jää jäte tuossa vähemmälle!
 

Kommentit

Suositut tekstit