Hiisin Pöllöhillo


Piti ihan tilata Alkosta kyseisen nimistä olutta kun ei sitä Jyväskylästä mistään löytynyt ja eihän nyt olut pahaa voi olla jos sen nimi on Pöllöhillo! Kyseessä siis talkkuna-mustikka stout, jonka on maailmalle tuonut Jyväskyläinen panimo Hiisi.


En ole millään lailla talkkunan ystävä en sitten pienimmässäkään määrin, kuten en ole mämminkään ystävä mutta olueen se sopii, joten kokeiltavahan se on tätäkin! Kyseessä 6.3% stout, jonka IBU on 30 ja EBC 70, eli varsin tummmasta on kyse.


Oluen vaahto oli hento, lyhytkestoinen ja hieman sinertävä. Väriltään musta. Tuoksussa ensin nenään osui marjaisuus ja maltaisuus, löytyi myös lakritsia, paahteisuutta ja häivähdys sitä talkkunaa. Maultaan tämä oli hennon marjainen, paahteinen ja kahvinen mutta talkunaa en löytänyt. Marjaisan maukas olut joka sopisi suklaan tai marjojen seuraksi, uppoaa hyvin myös pelkiltään nautittuna. Tosin mitä enemmän olutta joi sitä enemmän se pieni imelyys alkoi tökkimään mutta ei pahasti, suosittelen kokeilemaan!
P.S Alkon nettikauppa toimi muuten hyvin ja tuotteet oli kyllä pakattu todella hyvin, Suomen hinnathan nyt on mitä on mutta muuten tuo toimi loistavasti!
 

Kommentit

Suositut tekstit