Saksalainen vieraanvaraisuus

Kun Lähtee Saksaan juhlimaan kaverin nelikymppisiä oletukset tarjoilusta on korkealla mutta en osanut kuvitellakkaan mitä oli tulossa. Olin tuolla Stefanin perheen (vaimo ja 3 lasta) luona useamman päivän ja tarjoilut oli vähintäänkin riittävät mutta itse synttäripäivän antimet räjäyttivät pankin!


Tuossa on lammasta ja bratukoita, kuvasta puuttuu vielä 4 kananrintaa! ja tuosta matkamiehen lautaselle lävähti toinen lammas, 3 pienempää makkaraa ja yksi isompi sekä vielä aimo annos salaattia! sitten vielä ihmeteltiin kun en jaksanut santsata.Seuraavana päivänä kun pariskunta oli omilla menoillaan ja lapset tarhassa matkamies polki keskustaan jäätelölle ja klo 12 viinille!
Pävälliseksi oli valkoista parsaa, voikermakastiketta sekä suolaisia lettuja jotka pilkottiin nuudelimaiseksi nauhoiksi. Illaksi oli taas valtava kattaus juustoja, pateeta, leipää, makkaroita ja taas ihmeteltiin miten vähän muka söin!


Juhlapäivän aamupala, kahvi, suolajuustorinkeli ja weiswurstia. Tuo nk. valkoinen makkara keitettiin ja kuorittiin. Maultaan hieman yrttinen, jopa makeahko mutta jumalattoman hyvä, vaikka ulkonäkö ei sitä välttämättä olekkaan.
  

  
 
 
 

 

 


Huh huh siinä ihan häkeltyi ja varmsti osa jäi maistamattakin kun ei aina muistanut mitä oli jo ottanut! mutta lihoja siis lämpimiä oli ainakin neljää erillaista. Oli punakaalista tehtyä lämmintä hapankaalia, perunoita, kasviksia, leikkeleitä...listaa voisi jatkaa loputtomiin. Jälkiruuaksi olin varannut tuliaisia Suomesta joten otin salmiakkikossun pakkasesta ja kaadoin niin moneen snapsilasiin kun vain pullosta riitti ja kiersin juhlakansaa kertoen että nyt olisi tarjolla Suomalaista snapsia! hyvin teki kauppansa vaikka kaikki eivät tästä niin syttyneetkään. Maha on reissun jäliltä pinkeänä, joten kiitos isäntäväelle kestitsemisestä!

 

Kommentit

Suositut tekstit