Herkkuja Raclettegrillissä ja lähituottajilta

Yhdistänpä nyt kaksi eri sapuskanlaittohetkeä, kun en viitsi julkaista peräkanaa kahta kirjoitusta. Viime viikonloppuna vietettiin terassikauden lopettajaiset ja ns. pienet joulut parin ystävän kanssa. Ajatuksena oli ensin grillata ihan ulkosalla mutta aikataulupaineet siirsivät grillin sisätiloihin ja grillikin muuttui racletteksi.
Lihapuolta edustivat kanat ja possunsisäfilee ja kasviksina taasen porkkanaa, perunaa, paprikaa, sipulia, coctailkurkuja ja kesäkurpitsaa. Perinteisesti tietenkin raclettejuustoa ja niiden lisäksi vielä leipäjuustoa ja halloumia. Lihat keitin kypsiksi edellisenä päivänä ja maustoin molempia kahdella tapaa perusmausteina molemmille toimi suola, pippuri, paprikajauhe ja öljy. Kanoille laitoin vielä mausteeksi toiselle soijaa ja toiselle siideriä. Possuille samat perusmausteet ja lisäksi toinen marinoitiin viskillä ja toinen oluella. Kasviksiin niin ikään perusmausteeksi samat ja lisäksi vielä allaround maustesekoitusta paitsi perunat jotka maustoin raskanperunatyylisellä mausteseoksella. Lisäksi vielä aurinkokuivatulla tomaatilla höystettyä patonkia.




Siitäpä sitten kasaamaan grilliin omaa annosta ja grillin alapuolelle kasviksia sekä raclettejuustoa sulamaan. Tämähän on siinä mielessä loistava tapa istua iltaa, sillä kaiken voi esivalmistella jo hyvissä ajoin ja jokainen vieras grillaa itse annoksensa, jolloin kukaan ei ole kiinni keittiössä vaan rupattelu voi jatkua siinä pöydänympärillä samalla kun ruoka valmistuu.




Olihan se taas herkkua ja noita kun vetäisi kolme lautasellista niin ihan melkein ähkyhän siinä tuli, vaikka annokset näyttävät pieniltä niin varsin täyttäviä ne oli! Jälkihyväksi olin suunnitellut hieman pappilanhätävarasta muunnellun version, johon tuli glögitiivisteellä maustettua mascarponejuustoa, itse keitettyä puolukkahilloketta ja murskattuja pipareita ja nämä kerroksittain lasiin.



Vähän on hämärä kuva mutta niin oli jo iltakin hämärtynyt. Seuraavalla kerralla tiedän tehdä tuon jälkkärin vasta hieman ennen tarjoilua, ettei piparit pääse pehmenemään. Ei sillä hyvin toimi nytkin mutta itse olisin tykännyt, että tuossa olisi ollut jotain rouskuvaa mukana.

Alkuviikosta oli bongannut että sunnuntaina olisi Laatua läheltä, makuja Muuramesta tapahtuma, jonka järjesti Syrjälän tila. Myynnissä olisi erilaisia lihatuotteita, ternimaitoa ja viljatuotteita. Tarttuihan sieltä mukaan naudan savupaistia leikkeleenä ja kebablihaa, noista kun hetken mietti mitä tekisi niin pyttipannuhan se tuli mieleen.




Tuossahan kaikessa yksinkertaisuudessaan oli porkkanaa, palsternakkaa, paprikaa ja hieman sipulia, mausteeksi tuohon riitti suola, pippuri, savupaprika ja allaround mausteseos. Tuohon kun vielä paistoi munan päälle ja valutti keltuaisen kastikkeeksi, niin veihän se kielen mennessään.

Kommentit

Suositut tekstit