Tuparit

Niinhän siinä kävi että Muuramen paroni "pakotti" minut pitämän "tuparit" nyt kun uudessa uljaassa kodissa asustelen. Tämähän juontaa juurensa siitä että pakotin hänen järjestämään tuparit kun itse oli muuttanut Muurameen, tuparit järjestettiin tosin olin ainut vieras ja kuten nytkin ei muita ollut tulossa.
No mutta siis pitäähän sitä olla kuitenkin apetta tarjolla kun kerta juhlitaa ettei pääse ihan tuo kiukkunälkä iskemään. Menu oli yksinkertainen mutta varsin maittava ja täyttävä, josta kelpasi seuraavan aamun krapulaan ottaa huikopalaa.

"Tupari" menu
Makkarakimara ja sipulia
Höyrystetyt ja voissa paistetut juurekset
Kaalipurjosalaatti
Vihreäsalaatti (fetalla tai ilman)

Salaatin teon jälkeen höyrystin juurekset, tosin kun huomasin ettei ole lävikköä niin piti improvisida hieman mutta höyrystys onnistui hyvin.


Niin kasvisten pehmetessä päätyivät makkarat paistinpannuun sipulien kanssa ottamaan väriä, toki joukkoon töpättiin myös reilusti voita. Makkaroina käytettiin tällä kertaa Ok:n grillimakkaraa, Wilhelmi-aito chili-paprika ja Kabanossin Pippuri-juusto makkaraa. Tämän jälkeen makkarat laitetiin uunin hellään huomaan vielä hetkeksi paistumaan grillivastukselle


Kasviksetkin töpättiin vielä varmuuden välttämiseksi voikilon kera pannulle ja joukkoon ripaus suolaa ja pippuria, niin oli tämäkin uhkea gourmeeateria lautasta vaille valmis.

Kyllä kelpasi laittaa apetta mahaan ja huuhdella se alas kuka oluella ja kuka aika hyvällä Huttusella ja sen jälkeen siirtyä parvekkeelle nauttimaan jälkäriksi lasi viskiä ja poltella sikaria ja vesipiippua.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit