Juurespyttis

Mitä saadaan aikaan kun laitetaan keittiöön hullu kokki ja sille sekalaiset raaka-aineet? Suuri osa sanoisi että sotkua ja sanomista mutta mutta kun hetken katselee aineksia niin mitä muutakaan voisi sekalaisista aineista tehdä kuin "pyttistä" hipsut siksi että ei ihan perinteinen pyttis ole kyseessä.
Nii aineksinahan oli porkkanaa, sipulia, paprikaa, palsternakkaa, purjoa, valkosipulia, chili, kukkakaalia, palvikinkkukuutioita ja kebabbia.


Kasvikset reiluksi paloiksia ja pikku höyrystys, tämän jälkeen  kasvikset ja lihat pannulle voikilon hellään syleilyyn mukaan eksyy myös basilika, rosmariini ja chili. Kasvisten ja lihojen nauttiessa voin ja pannun ruskistavasta vaikutuksesta pääsi kippoon smetana ja kerma sekä mausteina pippuri, paprika, suola ja Nomun smoky peri-peri mausteseos. Vielä aurajuustoa kasvisten joukkoon ja nesteet päälle. Uuni 200 astetta ja 30 min sen jälkeen 125 ja niin kauan kun hyvältä tuntuu, lopuksi vielä lämpöä ylös ja juustoraaste päälle.


Ei varmasti saisi kehua itseään mutta olihan tämä pläjäys sellainen makujen sinfonia jossa kaikki ainekset olivat kohdallaan! Harmi vain ettei makua saa tänne mukaan. Välillä kuvittelin jopa itse Mozartin vierailevan kielellä, sellainen ilotulitus kävi suussa, eihän sitä voinut kun päättää illan hyvän kirjan merkeissä kupu mukavasti pulollaan.

Kommentit

Suositut tekstit