Kanawokki

Niin alkoi taas hiukomaan viikonloppuna kun ei näin vapaalla saa rakkaan työnantajan tarjoamaa lounasta. Nälkä kurni mahassa kuin Israelin itkulaulut muurilla. Asiaa ei helpottanut myös sekään että velvollisuuksien vuoksi piti tehdä ruokaa vasta iltasella. Valmistelut sentään sain käyntiin aikaisemmin ja niin siinä tuli pilkottua kasvikset ja kanat. Marnaadikin piti rakennella kanat saivat uiskennella kolmisen tuntia öljyn, soijan,  valkosipulin, pippurin, curryn ja paprikan hellässä syleilyssä.


Muina aineksina toimivat porkkana, sipuli, chili, paprika, purjo sekä Peijing wok sekoitus, kyllä kuulitte oikein käytin pakastevihanneksia ja miksikäs en sillä pakastealtaasta löytyy oivia lisiä ateriaan jos ei halua kaikkea erikoista ostaa tuoreena.
Niin alkoi lihojen paisto pannulla, hetken paloja käänneltyäni joukkoon lisättiin porkkanat sekä tilkkanen vettä ja kun porkkanat osoittivat pehmenemisen merkkejä heitettiin joukkoon loput rehut. Niin tämä värien ja tuoksujen suloinen symbioosi sai olla hiljaisella liekillä pannussa kannen pitäessä mölynsä sisällä.
Lopuksi joukkoon heitettiin tilkkanen kermaa, kourallinen aurajuustoa (siis oikeasti kourallinen) sekä puolikas purkki tuorejuustoa jonka kyljessä luki paahdettu chili. Eikä tarvinnut odotella kuin juustojen sulamista niin komeus oli valmis. Oikein kun on nälkä niin sitä kuulema söisi vaikka pieniä kiviä! No päättäkööt jokainen itse kumpaa työntäisi suuhunsa.

Kommentit

Suositut tekstit