Cocktailpalat


Kuka muistaa vielä 80-luvun joka juhlapöydässä olevan tarjottavan? Coctailpalat ovat jääneet jotenkin unholaan mutta kun piti Viron kielen kurssin päätösjuhlaan tehdä jotain pikkusuolasta. Niin rupesin miettimään että mitä ja nukkuessa se idea sitten tuli coctailpaloja mutta minkälaisia kun en edes pahalla tahdollakaan halua käyttää kaupan valmiita jännepullia tai kanannahkanugetteja. Niin sitten päätin tehdä itse pieniä lihapullia.
Taikinan teon aloitin soseuttamalla mausteet tasaiseksi tahnaksi.

Coctailpullat
400g sika-nautaa
1 suippopaprika
3 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 keltasipuli
pieni pala vahvaa chiliä
suolaa, pippuria, paprikamaustetta, cajunmausteseosta
purkki kermaviiliä

Kaikki kasvikset sauvasekoittimella soseeksi ja kermaviili lopuksi sekaan, toimii muuten dippinäkin. Tämä sai levätä yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä sekoitin ainekset jauhelihaan ja sinne myös 1 muna. Koepaisto osoitti mausteiden olevan kohdallaa suolaa lukuunottamatta jota sai lisätä ihan reilusti.
Niin sitä tuli pyöriteltyä pikku kätösillään pieniä pullia, joita sitten tuli paisteltua pannulla hetko ja sen jälkeen pullat pellille ja uuniin 200 astetta ja noin 10 min tai kunnes pullukat on kypsiä.


Ei ehkä raakana niin kauniita...


Tikkuihin tuli lätkästyä pullien lisäksi viinirypäleitä sekä Pohjanpoika savujuustoa mikä antoikin mukavan aromin paloille. Kyllä näitä kehtasi kurssikavereille tarjota, vaikka itse nyt itteäni kehunkin!


...mutta valmiina taasen niin hyviä!

Kommentit

  1. No loistaviahan ne olivatkin!

    T: kurssilaiset

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit