Wappu


Niin on tämäkin työnväen juhla juhlittu ja omalla kohdalla vapun juhlinta alkoi jo lauantaina kun radio jyväskylä tarjosi mukavaa kuunneltavaa vapunavaukseksi mutta siitä enenmmän täällä, kunhan saan jutun kirjoitettua. Pakko sitä oli syödäkkin ja pitkästä aikaa tuli mentyä Jaloon ja listalta lautaselle mätkähti possupannu ja jälkiruuaksi puolukka pannacotta


Niin mehevää, maukasta ja hyvää!

 Itse kun en juurikaan puolukoista välitä niin tässä ne toimivat kinuskin kanssa loistavasti!
Hyvää oli molemmat jälleen pisteet ko. ravintolalle ja vielä kun vaihtoi perunat kasviksiin ja sai vielä kunnon kasviksia eikä mitään mikrossa lämmitettyjä wokkivihanneksia niin kyllä kelpasi, varsinkin olutsipuli oli aivan loistavaa!

Sunnuntaina ei tullut tehtyä mitään erikoista, joten siitä ei sen enempää. Vapunaattohan oli kohdallani työpäivä, tosin varsin hidas sellainen mutta maittava lounas tuli nautittua työmaalla. Illaksi pitikin saada jotain vappukivaa joten kipinkapin kauppaan. Kaupasta tarttuikin mukava valikoima Savuhovin nakkeja, juustolajitelma, sipsejä, pähkinöitä, pikkukurkkuja sekä valmiiksi oli jo ostettuna kuohuvaa, mansikoita ja kermavaahtoa. Kyllä siinä kelpasi vappua maistella kun pöytä oli täynä kuin paremmissakin pidoissa.Näillä pääsi vappu hyvin alkuun!
Vappupäivä aukeni ankeana kuin Lauri Tähkän eroilmoitus Elonkerjuulle, pää oli kipeä kuin siellä olisi ollut 10 tinaseppää takomassa mutta se mikä ei tapa se vahvistaa ja aikansa levättyä jaksaa väsyneempikin kulkija lähteä liikkeelle, tosin mitään ei jaksanut itse tehdä ja mainoksen orjana kohti Old Brick's Inn:ä ja siellähän oli tarjolla vappubrunssi, joka sisälti:

*Martinmäen Aurajuustolohta*
*Smetanaista hapankaalipaistosta*
*Roinilan Aromilihan chorizo-makkaraa*
*Porsaanpotkaterriiniä*
*Kouruperunoita*
*Vihreää salaattia*
*Talon sinappia*
 Ihanasti kaikkea lautasella!

Tämähän toimi kuin junan vessa ja jälleen Bricksi täytti odotukset! Ainut mikä ei minulle maistunut oli sinappi mutta se ei ole talon vika vaan en ylipäätään pidä sinapista, joten siitäkään ei voi pistetä puottaa. Annos oli iso ja mukavan suolainen juuri tähän jälkijättöiseen oloon.

Kommentit

Suositut tekstit