Olutexpo


Ai ai nyt pääsee Suomipoika herkuttelemaan ja kyse ei nyt ole mistään suoleen pakatusta lihatuotteesta vaan Helsingissä järjestettävästä Olutexposta! Tapahtuma siis järjestettiin Wanhassa satamassa 18. - 20.10.2013 ja voin sanoa että kyllä kannatti lähteä! Hintakaan ei ollut este kun pääsymaksu joka muuten sisälsi narikan ja tastinglasin ei ollut ennakkoon kuin 10 euroa /päivä ja oveltakin hommattuna vain 15!
Mukana oli kolmisenkymmentä näytteilleasettajaa ja yli 100 brändiä! mutta sen ihmeempiä mainospuheita pitämättä itse asiaan.

Juomat ostettiin juomapoleteilla joita sai hakea haluamallaan summalla sitä varten tarkoitetulta tiskiltä ja juomien eli maisteluannosten hintakaan ei huimannut päätä sillä hintahaarukka oli 1 - 4 euron välillä, toki saattoi olla kallimpiakin mutta minä en niihin törmännyt. Maistiaiset oli n. 1.5 dl annoksina siis oluissa ja viskeissä se 2 cl lasiin. Ehkä oluet olisi voineet olla jopa 1 dl annoksissa koska kyse oli pelkästään siitä että saisi maistaa mahdollisimman monta ja eri tyyppistä oluttalasit sai vaihtaa vaikka kuinka monta kertaa ja maksu tapahtui juomapoleteilla


Väkevämmätkin juomat oli hyvin edustettuna!

 


savuinen lupaus Scottien maalta!


Yksi minkä voisi kehitysehdotuksena antaa niin jonkinlainen näytteilleasetajakartta olisi sisääntullessa ollut omiaan, nyt meni pitkään vain kierrellessä ja tutustuessa siihen mitä merkkejä ja juomia myydään missäkin!
1. Teerenpelin KahviStout


Oikein runsasvaahtoinen, musta olut. Tuoksussa mallasta, paahteisuutta ja kahvia. Makuna suklaa, mallas ja kahvi, jälkimaku pitkä ja kitkerä. Oikein mukava tuttavuus!2. Saimaan juomatehdas luomusiideri
Raikas kuohuviinimäinen ja maistuu aidolle siiderille toisin kuin nämä esanssilitkut, mukavan hapokas.

 


3. Pilsner Uruguel suodattamaton ja pastöroimaton


Tätä herkkua ei kuulema Suomesta meinaa saada! Raikas viljainen maku mutta tuo hiivan tuoksu ja maku ei vain miellytä minua millään muotoa.
4. Mallaskosken Kuohu Pils


Raikas tämäkin, hennon sitrusmainen niin maussa kuin tuoksussa, löytyy myös mukavaa kirpeyttä.


Sitten olikin illan viskitastingin vuoro, näitä oli eri maahantuojilla pitkin iltaa mutta valitsimme kuitenkin Suomalaisen Teerenpelin tislaamon järjestämän tilaisuuden. Hintakaan tunnin luennolle ja 4 "viskin" maistamiselle ei ollut kuin 15 euroa.
On siinä aine jalossa muodossa!
Eikä nuo lasissakaan näytä huonolta


 


Jälleen tuli tietoutta valmistuksesta ja historiasta
Niin miksi nuo lainausmerkit tuossa viski-sanassa niin kaikki tai siis yksi noista ei ole virallisesti viski, vaan tuo ensimmäinen on suora kuparitynnyristä saatu loppotuote, joka ei ole tynnyriä vielä nähnytkään tämän alkoholipitoisuus on 63.5 til-%. Toisena on Teerenpelin Single Malt 3 yo johon on käytetty bourbon- ja sherrytynnyreitä. Kolmas on samaa tuotetta tuon 2. olleen kanssa mutta 8 vuotta vanhaa tavaraa. Viimeisenä ja ei tässä tapauksessa todellakaan vähäisimpänä on Teerenpelin uusi tuote Distiller's Choice KASKI joka on kypsynyt pelkästään sherrytynnyreissä, tämä viimeinen miellytti eniten allekirjoittaneen makunystyröitä ja sanottava on että ekassakin on viskimäisiä piirteitä vaikkakin muistuttaa enemmän pontikkaa!

Pratukkaa, possunkylkeä, sienisalaattia ja perunasalaattia
 


ja jälkiruuaksi kanelilla maustettua viskilikööriä!
Pakko kyllä moittia tuota sapuskaa, hintahan ei ollut paha 9.5 eskoa mutta makkara oli kylmä ja possukin oli aikas pieni lautanen täytettiin tarjoilijan toimesta kermavaahdolle maistuvalla sienisalaatilla ja perunasalaatilla, joka maistui kyllä hyvälle! Olisin ottanut vaikka isomman palan possua ja toisen makkaran ja vähentänyt noita salaatien määrää sillä loppuksi lautasella ei ollut kuin noita salaatteja!
5. Stalhagen Blueberry Ale
Marjaisa tuoksu myös se mustikka erottuu. Mustikka maistuu varsinkin jälkimakuna muuten aikas kevyt ja jopa pliisu olut ehkä jopa vetinen, tosin mustikka on mieto marja ja varmasti peittyisi vahvojen "mausteiden" myötä!

 


6. Suomenlinnan panimo Spithead Bitter


Mieto viljainen tuoksu ja mukavan humalainen maku. Pitkä kitkeränomainen jälkimaku mutta jotenkin hieman mauton olut.
7. Nokian panimo Keisari Året Brun


Tuoksussa kahvia ja paahteista mallasta. Makuna mukavasti paahteisuus, mallas sekä kahvi, oikein maukas oli tämä!


 

Vehnäolutmainen tuoksu ööö tätä ei varmaan pitäisi sanoa mutta tuoksussa oli "hikeä", kitkerähkön makuinen, kuitenkin melko hento jälkimaku, sitrusmainen. Tämä oli ehkä parhaimmanmakuinen olut!
9. Old Pulteney 21yoHunajainen ja suklainen tuoksu. Maku täyteläinen, siirappinen ja hunajainen. Oli kallein tuote tällä reissulla lasillinen maksoi 4 euroa!
Ruisviskiä Isostakyröstä


Oli taas aika sivistää itseään ihan mielenkiintoinen projekti on kyllä pojilla, meinaavat alkaa tekemään Suomalaista giniä ja ruisviskiä. Vuotta 2017 odotellessa jolloin ensimmäinen viski pitäisi olla valmista...muita tuotteita saa kuulema jo aikaisemmin!

Tästä tuotteesta en syystä tai toisesta ollut kirjannut mitään ylös!
11. MOA Pale Ale
Tuoksussa sitrusta. Hedelmäinen maku jopa passionhedelmää olin maistavinani. Humalointi on varsin mieto.
12. Founders Imperial Stout


Erittäin paahteinen tuoksu jossa myös kahvia. Jopa hieman palanut maku mutta hyvä, täyteläinen ja kahvinen maku. Jälkimaku oli todella pitkä


Niin tuossahan nuo nyt olivat ja ensi vuonna ehdottomasti uudestaan jos tämä vain järjestetään oli sen verran hyvä kokemus! Järjestelyt toimivat moitteettomasti ja tapahtumana muutenkin todella mielenkiintoinen melkein pitäisi olla tuolla kaksi päivää että ehtisi käymään useammassa tastingissä ja luennolla! Nyt käynti rajoittui vain la päivään Ei voi oikeastaan liikaa hehkuttaa miten hyvin järjestetty ja mukavan rento tapahtuma tämä oli, se kartan puuttuminen oli ainut mutta hyvin pieni miinus. Yleistunnelmaltaan tapahtuma oli todella rento ja sosiaalinen. Yritysten edustajilla oli varsinkin alkuillasta aikaa kertoa tuotteistaan ja jutella muutenkin mukavia asiakkaiden kanssa. Lopuksi vielä muutama kuva itse tapahtumapaikasta.

Kommentit

Suositut tekstit