Tuoremakkaraa


Niin se minäkin olen tv:n orja ja kun Sikke tekee ruokaa rakkaudella ja vieläpä makkaraa johon ei tarvitse lihamyllyä eikä suolta niin olihan se kokeiltava. Alkuperäinen resepti ja video löytyy LIV TV:n sivuilta. Siken ohjeen mukaan seuraavat tavarat tulisi hankkia:

400 g sianjauhelihaa
125 g silavaa
1/2 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl oreganoa (tuoretta tai kuivattua)
0,5 tl korianterin siemeniä
0,5 tl meiramia (tuoretta tai kuivattua)
muskottipähkinää
2 valkosipulinkynttä

Itse laitoin suolaa n 1.5 tl ja jätin korianterin pois sekä lisäsin tuoretta chiliä. Ja ei muuta kuin taikinan tekoon! Aineet vain sekaisin ja taikina massapussiin jonka avulla kelmuun pursotetaan sipivan kokoisia pötkylöitä, katsokaa tuo video niin tiedätte miten. Makkarat kypsennetään uunissa vesihauteessa 175 astessa ja noin 20 min, ohjeen mukaan vielä paistoin värin pötköjen pintaan ja ei niistä nyt huonon näköisiä tullut.
Maku oli loistava, tosin valkosipulia en laittaisi noin paljoa puolikas tai kokonainen kynsi riittäisi minulle. Sikke puhuu silavan lisäämisestä siten että rasva tirskahtaa makkarasta kun sitä haukkaa, ei kyllä pidä tässä tapauksessa paikaansa sillä enemmän nämä muistuttavat lihapötköjä kuin makkaroita siis suutuntumaltaan ja ei nyt ihan tuo makukaan vastannut perinteistä makkaran makua, mutta hyviä nämä olivat! ja todellakin kokeilemisen arvoinen juttu ja meinaa tehdä kyllä toistekkin mutta olisiko oikea nimitys näille mausteinen lihapötkö ennen kuin makkara?

Kommentit

Suositut tekstit