Hirvipaistia


Pakkasesa jo jonkin aikaa lojunut klöntti hirventekelettä alkoi olla viimeistä käyttöpäivää vaille! Toisaalta miksipä se siellä pakkasessa menee mutta hyvähän se on ettei se ihan sinne muumioidu! Niinpä tuumasta toimeen eli paistina vai patana? Päädyin paistiin sillä edellisellä kerralla taisin tehdä pataa. Kiitos Työkaverin (Kallen) jolta erehdyin kysymään ohjetta, kun itse olin suunnitellut oikein yrttiset maisteet ja pekonit ympärille niin Kalle tuumasi että merisuola ja pippuri pintaan ja sillä hyvä!

Niinpä klöntti sai pinnoitteen merisuolasta ja pippurista, ohjeen mukaan 200 astetta aluksi jotta ottaa väriä ja sen jälkeen 125 - 150 kunnes on kypsää! Paistomittarilla voipi tuon seurata kätevästi!
Seurakseen paisti sain provencenyrteillä ja kermassa haudutettuja juureksia, tarkemmin ottaen lanttua, palsternakkaan, porkkanaa, sipulia, paprikaa ja valkosipulia.


Kyllä tuolla kelpasi mahansa täyttää! niin pikkasen heitin mausteeksi noihin kasviksiin chiliä ja sinappia! Vaikka nyt oma kehu pahasti haiseekin niin olihan tuo maukasta ja mureaa!

Kommentit

Suositut tekstit