Uusavuttomien kokkaushetki


Idea siitä miten uusavuttomat tai kiireiset perheet valmistavat nykypäivänä ruokaa virisi työpaikalla ja niinhän siinä jälleen kerran kävi että Petäveden keripukki sai Muuramen vähäpojan innostumaan ideasta! Yhdessätuumin siinä ruokalistaa laadittiin ja mietittiin sekä päätettiin että listan voi vetää uusiksi jos jotain valmiiksi mietittyä ei löydy tai tulee jotain "parempaa" eteen.
Niin molemmat veijarit laittoivat pyhäpuvut päälle kuin renkipoijjaat ikään tansseihin mennessään ja nokka kohti Keljon kauppakeskusta.


Kaikkea ei heti ekasta kaupasta löytynyt joten piti käydä ihan kahessa eri liikkeessä! Mutta kaikki ns. tarpeellinen saatiin kasaan ja menu oli seuraavanlainen:

Alkuun: Grandiosa Meatlover's pizza ja Knorr Gulassisoppa

Pääruokana: Atrian jauhelihataikinasta valmistetut lihapyörykät, Mummon käyttövalmiit pariisinperunat (keitettyjä kun ei kaupasta löytynyt) sekä Knorr ruskeakastike. Toisena pääruokana oli Polarica Riistakäristys ja Mummonmuusi.

Jälkiruokana: Pirkan ohukaisjauhosta lettuja, Ekströms pursotettava mansikkahillo ja Euroshopper vaahdotettu kermasekoite sekä Blå Band valkosuklaa- nougat mousse.

Niin ideahan oli että koitimme ottaa tavaroita joilla uusavuttomat saattaisivat saada valmista aikaiseksi tai joita kiireiset uraperheet voisivat aikaa säätäen tehdä ruokaa osa siis oli valmista vain lämmittämällä ja osaan piti nähdä "vaivaakin"Yllättävän hyvä tuoksu paistaessa, kuitenkin tuoksu muuttuu samaksi mikä on kaissa pakastepitsoissa. Maku on aluksi niin suolainen että heikompaa hirvittää. Muutenkin tuo maku on sama mikä kaikissa valmispitsoissa, tulimme siihen lopputulemaan että se on tuo "tomaatti"kastike joka tuon maun tekee. Pohja on hyvä ja rapea. Välillä täytteet jopa maistuvat tomaatin yli.Tuoksuu jo valmistettaessa aromivahventeelle. Lihaa oli kuin laihialaisessa tiskivedessä huikeat 0.6% Tämä ei maistu todellakaan miltään, kasvikset kuivia ja kovia vaikka noudatimme valmistusohjetta. Melkovarmasti ei kelpaisi edes teollisuusjätteeksi!


Raakana taikina tuoksuu makkaralta ja paistaessa kalalle ja ketsupille. Valmiina pyörykät tuoksuivat kloorille ja ketsupille!Pariisinperunat valmistettiin keittämällä. Väriltään täysin elottoman oloinen, maku on surullinen ihan kuin peruna olisi luovuttanut siis luopunut elämästä! Pelkiltään syötynä sama kuin oisi laittanut jotain epämääräistä puristemassaa suuhun!Ohjeenmukainen lämmitys ei kastikkeelle riitä mitenkään. Imelänmakuinen mutta muuten ihan siedettävä, tuoksu on tosin pelkkää aromivahvennetta. Kastike kuitenkin pelasti perunat ja lihapullat täydeltä katastrofilta! Lihan maussa on jotain erittäin etovaaa jota ei osaa kuvailla. Perunat tosissaan menivät mauttomana mahantäytteenä kastikkeen ja pullien lisäkkeenä.


Käristys rutisi hampaissa eli hiukan oli jänteistä. Ihmettelen myös kuvan "lettua" joka ei mielestäni kuulu käristykseen. Kuitenkin tuo kokonainen pala oli paras osa käristystä. Maku oli kyllä käristemäinen. Siiten tämä "muusi" noh sanat eivät riitä kertomaan! Ei vain löydä sanoa mille tämä maistuu.Taikina tuoksuu letuille ja vaniljalle, pakkauksessa kuitenkin sanotaan että käy niin makealle kuin suolaisellekin täytteelle. Paistaessa sienimäinen koostomus. Letut lohkeavat myös kääntäessä, eivätkä meinaa ottaa väriä pintaan. Kuitenkin maku on kohillaan eikä tästä ole oikeastaan mitään pahaa sanottavaa. "kerma" oli taas enemmänkin kreemimäinen, maultaan hieman vetinen ja ei niin kermamainen kuin oikea kermavaahto. Hillo on tasaista jossa ei sattumia ole ja hyvin imelää verrattuna itsetehtyyn hilloon.


Tämä se oli kaikien jälkiruokien äiti. Maku on imelä, imelä ja imelä. Nougat maistuu satunnaisesti. Jättää suuhun voimaisen kalvon. Äklö olo tulee varsin nopeasti. Tuoksusta en voi sanoa mitään kun en sitä tunnista! En tiedä hiihtoliitto voisi liukuvoiteeksi tätä käyttää.


Illan parasta antia oli kyllä letut ilman kermaa ja hilloa tai niiden kanssa! Pahin yksittäinen osa oli Gulassi ja kastike pelasti hiukan lihapullia ja perunoita, yksittäin olivat kuvottavia. Muusi ja käriste olivat myös pettymys. Voisin kuvitella kun näiden kaltaisilla sotkuilla mahansa täyttää päivittäin ei sitä sula edes haudassa! On siinä 1000 vuoden päästä jollain ihmettelemistä kun kaivauksista löytyy täysin palsamoitu raato ja mummolle terveisiä! ei tollasta ruokaa saa tehä, varsinkin muusi oli sellasta että mummo ois lähteny vaihtoon jos oisin tuota aikoinani saanut!

Kommentit

Suositut tekstit