Vapun apetta ja arvosteluja


Vappu tämä työläisten juhla jota opiskelijat juhlii! Eli työn orjat sorron yöstä nouskaa...ja sillein. Nyt pukkaakin yhteen kirjoitukseen niin ruokaa kuin makkara- ja olutarvostelukin. Tekstin myötä kaikille oikein hyvää ja raikasta vappua!

Vapunaattona ei tulut grillattua muuta kuin makkaraa ja tehtyä sille perunasalaatin korvike kukkakaalista ja porkkanasta.


Sittarin tulikuuma uutuus Sakasalainen olutmakkara ja sen lisukkeeksi tuli ostettua chiligrillisalaattia ja tehtyä perunasalaatin korvike johon laitettiin kukkakaalia, porkkanaa, omena, sipuli, suolakurkku seka suolaa ja pippuria. Kukkakaali ja porkkana höyrystettiin hiukan pehmeiksi ja sitten vain kaikki pieniksi kuutioiksi ja sekaisin. Tähän sekamelskaan sitten reilusti majoneesia, suolaa ja pipuria.


Olutmakkara oli aivan lloistava! lihaisa, sopivan suolainen, mehevä ja maistuva. Pisteitä tippuu nakille 4.5/5 Eikä noissa lautasen muissakaan emmeissä ole valittamista. Siitähän se ilta jatkui kuohuvan merkeissä perinteiseen Suomalaiseen tapaan.

Illan suussa tuli sitten kaupasta löytynyt kesäolut arvioinnin alle. Kyseessä oli Teerenpelin panimon Kesähessu.Vaahto: hento, lyhytkestoinen
Väri: kullankeltainen
Tuoksu: hennon hedelmäinen
Maku: raikas, viljainenHyvin kevyt olut, ollen kuitenkin normaalia lageria maukkaampi. Raikas ja kesäinen, voisin kuvitella että tässä olisi terassien hitti!

Vapppupäivänä pitikin sitten käydä kirkolla katselemassa vappuhumua ja samalla tuli käytyä kahvila Muistossa mukkilla ja simalla.


Olipas muuten hyvä sima ja munkki, eikä hinnassakaan ollut moittimista kaksi simaa ja kaksi munkkia 7 euroa. Pakko on nyt mainostaa tai oikeastaan haukkua Sinebrychoffin Juhla Simaa, on muuten niin turha ja paskanmakuinen tuote kun olla ja voi tuolla tuotteella ei ole siman kanssa mitään tekemistä!

Ilta jatkuikin sitten kotona kokkailun merkeissä! Nyt lautaselle lätkähti kanavartaita, grillattua porkkanaa ja palsternakkaa sekä halloumijuustoa. Porkkana ja palsternaka saivat mausteekseen suollaa, pippuria ja chiliä. Kanavartaisiin tuli sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa ja tietenkin kanaa. Mausteeksi töpättiin soijaa, suolaa, ja bbq smoke mausteseosta.
Tuossa muuten oiva vinkki vartaiden tekoon, olisinko joskus aikoinaan ostanut nuo metalliset varras"tikut" Biltemasta mutta eipä ole pelkoa että ne syttyy tuleen toisin kuin noilla puisilla tikuilla. Niin ja kiitos Makelle jälleen kerran "ohjeesta" eli keitä kana ennen grilliin laittamista, näin kana on varmasti kypsää eikä kuivu grillissä.
Kyllä oli pöytä laitettu koriaksi ja jälkiruuaksi siellä komeilee munkkipalleroita ja mansikoita. kupliva sopikin hyvin niin tuon pääruuan kuin mansikoiden ja munkkien kanssa. Hieman tuossa lautasessa oli ylimääräistä...tai ei sittenkään kyllä se tuli melkein nuoltua puhtaaksi.

Kommentit

Suositut tekstit