Juhannuksen evästä


Niin se koitti taas tämä keskikesän juhla jota juhanukseksikin kutsutaan! Perin Suomalaiseen tapaan tämä juhannus tuli vietettyä mökillä ja vieläpä sellaisella kunnon mökillä missä ei ole sähköjä eikä juoksevaa vettä, vaan itse on kaminalla lämmitettävä mökkiä ja vedetkin tuotava muualta jos ei järvivettä halua juoda.

Mutta asiaan matkanteko alkoi tilavan perheauton Yariksen pakkaamisella ja mikäs siinä oli matkaa tehdessä kun ei tarvinnut itse ajaa saattoi aloittaa juhannuksen jo automatkalla!


Hyvin mahtui riisikuppiin tavarat!


Siitä se ajatus sitten lähti! tai siis juhannus!

Niinhän siinä kävi että nälkä vei voiton kuvaamiselta ja itse juhannusaaton sapuskastahan en tajunnut mitään kuvia ottaa mutta makkaraa, kanaa, possua, salaatteja ja tietenkin juomaa.Eipä tästä paljoa maisemat oluen otolle parane!


Ei sitä ilman makkara-arvostelua pääse tämäkään juhannus käyntiin ja kun Grillimaisterikisasta saamani lahjakortin käytin juhannusostoksiin oli tavara tietenkin Lidl:n laatua.Lämäriä kaminaan!Makkarahan oli oikein maukas, mehevä, mukavan suolainen ja juusto toi makkaraan hyvän mehukkuuden ja chiliä oli sen verran että se maistui ja tuntui. Chili jätti mukavan jälkipoltteen vielä hetkeksi suuhun pyörimään. Pisteet 4.5 / 5.

Juhannuspäivänä ei nälkä päässyt onneksi niin yllättämään ettei olisi ehtinyt kuvia ottamaan, vaikka "pieni" raekuuro yrittikin hieman pistää kampoihin.


Nyhtöä, ribsejä, haloumia ja kasviksia.
illan huikopalaksi salaattia ja makkaraa.Yöpala tuo oikeastaan oli mutta Lidl:n perus kyrsäkin nimeltää Ykkösnyrkki oli ihan hyvä perusmakkara, josta ei nyt mitään erokoista sanomista ole mutta hakkaa monet peruskyrsät mennen tullen. Pisteet 3.5 / 5.
Kotiakkin tuolta piti eksyä ja sen verran suuruudenhullu tuli oltua että kylmälaukussa oli vielä evästä ja sunnuntainkin sapuska siitä saatiin tehtyä. Niin sitä pilkoin kasvikset ja laitoin vuokaan ja sytytin grillin, lihojen kanssa kun tulin terassille ei pihinääkään kuulunut grillistä!!! Kaasun perkele oli päässyt loppumaan! No onneksi pienin kätösin kyhäämäni kivigrilli on vieläkin pystyssä takapihalla niin sinne tulet ja läskit ritilälle ja kasvikset uuniin.


Ribsejä ja foliossa pussunleikkeet.

Kyllä kelpasi naattiaPakko on kehua Lidl:n poikaa joka nuo ribsit on esivalmistellut, sen verran herkkua että oisin voinut yksin vetästä koko palan. Sekaan hiukan kasviksia, kermaviilikastiketta ja kurkkusalaattia. Possunleikkeet jäivät myöhempää käyttöä varten. Kyllähän tuo viikonlopun kattaus ei varmasti ihan Puskan terveyssuosituksia vastaa mutta ei ne Puskan emmeet varmasti olekkaan noin hyviä...ihan voi itteään selkään taputtaa.

Kommentit

Suositut tekstit