Mustaherukkachilihillo


Oli taas aika kerätä niistä kaikesta 2.5 puskasta marjat pois ennen kuin mätänevät tai räksät ehtii! Itse kun en mustaherukasta marjana niin välitä siitä pitää kehittää jotain muuta. Mehuksi ei viiti kun marjaa on niin vähän, joten hilloksi/hyytelöksi ja jo perinteisesti chilin kera! En ole oikeasti löytänyt vielä yhtään ruokaa mihin tämä ei kävisi lisukkeeksi...tosin keittoihin en ole laittanut.



Reseptihän on varsin yksinkertainen eli se mikä hillosokeripussin kyljestä löytyy ja chiliä vain sitten oman maun mukaan! En tiedä poistaako tuo sokeri vai mustaviinimarja tulisuutta mutta nuo chilit joita ostin 2 kpl niin olivat tulisia ja ensin silppusin yhden...ei maistu vielä. Sitten puolikkaan, ei maistu vielä. Lisäsin hieman kukkokastiketta...no nyt alkaa pikkasen. Silppusin loputkin chilistä ja lisäsin vielä lisää kukkokastiketta niin alkoi olemaan maku kohillaan! Niin tuossa on hieman myös punaisia marjoja kun on sellainen kitukasvuinen marjapuska pihassa niin olihan ne sieltäkin kerättävä pois!


Eihän noita nyt 2 kg:sta marjoja ylettömästi tule mutta kyllä noilla on aina vuoden pärjännyt, tosin ensi vuodeksi pitää ostaa pieniä purkkeja niin saa antaa sitten lahjaksi noita. Tätähän kannattaa laittaa kaikkeen, kaalilaatikkoon, makaronilaatikkoon, lihapataan, makkaraan ihan kaikkeen se sopii....pitää kokeilla joku kerta hernekeittoon!

Kommentit

Suositut tekstit