OlutExpon tunnelmia


OlutExpon aika koitti jälleen ja nyt ensimmäistä kertaa olin paikalla kahden päivän verran ja se kyllä kannatti.  Nyt ehti tutustumaan oikeasti moneen tuotteeseen ja jutustelemaan näytteilleasettajien kanssa. Alla lista tuotteista joita maistelin, en ala sen tarkemmin kuvailemaan tuotteita muuta kuin niiden osalta jotka olivat mielestäni niitää parhaita ja positiivisia yllätyksiä.

- Pyynikin: Oktober Stout
- Oluthuone: Hallen Porten
- Kyrö: Juuri viina
- Suomenlinnan Panimo: Tin Soldier Black Apple, erittäin hyvä siideri jonka väri on saatu paahdetusta maltaasta, joka tuo oman maun siideriin! Tätä piti käydä la aamuna ostamassa ihan Alkosta kotiinvietäviksi!
- Fullers: Montana Rye Red Ale
- Hiisi: Ich Bin Berner Grapefruit Gose
- Stallhagen: Historic Beer 1843
- Vallilan Panimo: Kyyneleet
- Kyrö: Koskue, tammitynnyrissa kypsytetty gin
- Monteith´s Brewing: Monteith´s Bohemien Pilsner
- Pilsner Urguell: Pilsner Urguell, suodattamaton ja pastöroimaton
- Brooklyn: Belair Sour, oikein sitruksinen ja siiderimäinen olut, joka kirvoitti keskustelua aivan ruuanlaittoon asti.
- Valamon Luostari: Valamo X
- Rekolan Panimo: Kuura Real Cider, hiilihapoton siideri, joka oli kyllä myös mauton
- Teerenpeli: Kampin Olutneuvos Chili, habanerolla maustettu olut, joka ei polttanut tippaakkaan  mutta habanero siinä maistui.
- Målmgård: Columbus Pale Ale
- Knob Creek: Knob Creek Rye viski
- Mathildedalin Kyläpanimo: Dorf
- Põhjala: Jõuluöö, erittain maukas ja hyvä olut. Tätä pitää saada jouluksi pöytään.
- Ron Zacapa rommi
- Lehe: Back To Ethiopia Cofee Märzen, oikein kahvinen ja hyvä. Kahvi tuoksui ja maistui hyvin. Itse pidin todella paljon.
- Magners: Magners Mulled Cider, lämmmitetty ja maustettu siideri, ohje täältä.
- Ruosniemen Panimo: Pikkupomo
- Mallaskuun Panimo: Peltopyy Pils
- Balblair Distillery: Balblair 1990 viski
- Brewdog: Neon Overload Chili-Mango IPA, todella tulinen ja hedelmäinen, poltteli suuta sekä kurkkua mutta mangon makukin pääsi esiin.Tapahtumahan taitaa olla Suomen suurin panimo- ja tislaamotuotteiden tapahtuma ja on tärkeä erottaa ettei kyseessä ole pienpanimotapahtuma vaan näytteilleasettajina on niin isoja kuin pieniäkin toimijoita ja että tarjolla on myös tislaamotuotteet. Tapahtuman hintapolitiikka on mielestäni kohtuullinen. Ennakkoon liput maksoivat pe 10€, la 14€ ja su 8€, kolmen päivän lipun sai 25€ ja hinnat sisälsivät sisäänpääsyn, narikan ja maistelulasin. Juomat maksoivat 1.5€ ylöspäin ja maksu tapahtui 1€ ja 0.5€ arvoisilla poleteilla (kruunukorkeilla), joita myytiin 10€ pusseissa. Helpottaa asiointia tiskillä mutta jos poletteja jää yli ei niitä lunasteta takaisin, mikä on miinus tosin pieni sellainen. Sain järjestäjältä tiedon että poletit lunastettiin takaisin, kiitos väärän tiedon korjaamisesta, niin saa asiat oikein blogiin!!
Tunnelma tapahtumassa oli hyvä ja rento sekä oheisohjelmaan oli kiinnitetty huomiota eri haastatteluilla ja kotiolutnäytöksellä. Harmikseni totesin ettei tasting-tilaisuuksia juurikaan ollut! Itse niitä tälläiseen tapahtumaan kaipaisin, osaksi sen takia että niissä pääsee tutustumaan ja vertailemaan hyvin tuotteita ja toisekseen samalla saa yleensä hyödyllistä tietoa tuotteen valmistuksesta ja historiasta. Kaipasin myös käsiohjelmaa ja pohjapiirrosta. Tämä oli ehkä se suurin puute, ettei ollut lappua mistä näkisi missä mikäkin osasto olisi. Kun asiaa kysyin, vastaus oli että aikaa ei ollut tehdä sellaista, ymmärrän tavallaan kiireen. Ratkaisuna, laittakaa ko. pohjapiirrustus nettiin, sieltä sen voi tulostaa tai katsoa kännnykällä tai muulla laitteella, lähes kaikilla kuitenkin on laite jolla sen saisi esille. Viime vuoden ruokafiaskosta oli otettu kiitettävästi opiksi. Nyt tarjolla oli maittavia, tapahtuman teemaan liittyviä ruokia ja vieläpä sai ruokiin stemmattuja oluita, hieno homma! Itse maistoin Bryggeri Helsingin Chorizo Steam Bunin, joka oli hyvä mutta turhan pieni! Toisena ruokana maistoin il Birrificion Pork Bellyn, joka oli oikein hyvä ja maukas.Kun kerta täällä majailtiin kaksi päivää, oli lauantainakin syötävä ja hotellin suunta suosituksilla ja ihan sattumalta menimme ennen Expon alkua Trattoria Sognoon, listalta valikoitui Fegato alla griglia eli naudan maksaa ja lisukkeeksi Carota Marsala eli marsalaporkkanat, olihan muuten hemmetin hyvää ja palvelu ensiluokkaista! Jälkkäriksi vielä kahvi niin jaksoi taas suunnata kohta Kaapelitehdasta. Ai niin hintaa tuolle ei kertynyt kuin 20€ eli minun mielestä varsin edukas ja laadukas kokonaisuus!


Viikonloppu oli erittäin onnistunut ja palvelut pelasivat mielestäni hyvin, lasinpesupisteet toimivat ilman isompia jonnotuksia vaikka omasta mielestäni väkeä oli runsaasti paikalla. En tiedä oliko tila nyt isompi mutta jotenkin tilaa liikkua ja olla osastoilla oli enemmän. Annoskoko on mielestäni vieläkin liian suuri. 1.5 dl annoksen voisi hyvin muuttaa 1 desiin, ainakin itsellä on tarkoitus maistella ei humaltua. Myös suurin osa näytteilleasettajista laski aina tuon määrän yli vaikka pyysi pienen annoksen.

Erittäin mukava oli keskustella monen näytteilleasettajan kanssa ja vaihtaa mielipiteitä oluesta ja muista tuotteista. Fiilis oli hyvä ja itsellä jäi erittäin positiivinen maku suuhun! Paljon sai kokea ja maistella hyviä tuotteita ja tehdä tuttavuuksia, ensi vuonna ehdottamasti uudelleen!!

Kommentit

Suositut tekstit