Voiko oluen tunnistaa


Aivan järjetön ideahan tämä oli mutta halusin kokeilla että ostan kasan ns. bulkkioluita, maistelen ne sokkona ja koitan tunnistaa ne. Vaikka itseäni olutharrastajana pidänkin, niin en silti dissaa ihan maanrakoon näitä laatikkokaljoja sillä niilläkin on paikkansa ja aikansa, esim. sauna ja jos nyt kännit haluat vetää niin turha siihen on käyttää erikoisoluita kun sen humalatilan saa halvallakin! Mutta joo ei tässä testissä mitään järkeä ole mutta halusimpahan testata ja olisi kiva jos joku oikea olutasiantuntija tekisi saman, saisiko hän paremman tuloksen?


Pistin tosiaan paremman puoliskon kaatamaan oluet lasiin ja laittamaan ylös mitä on missäkin lasissa. Lasit oli merkitty numeroilla 1- 7 ja seuraavanlaiseen järjestykseen ne sain:

1. Lapin Kulta
2. Koff
3. Karjala
4. Olvi
5. Pirkka
6. Lidl Olut
7. Sandels


Oikea järjestys oli seuraavanlainen:

1. Lidl Olut
2. Koff
3. Sandels
4. Olvi
5. Pirkka
6. Karjala
7. Lapin Kulta

Ei ollut muuten helppoa ei ja kuten näette niin oikein meni 3/7. En edes tiedä voiko näitä erottaa kovin helposti ja kuten edellä sanoin olisi äärimmäisen hauskaa jos joku oikea alan asiantuntija tekisi saman testin! Ehkä olisi helpompi erottaa oluttyypit toisistaan eli mikä on ipa, pale ale, portter yms. Hauska testi ja saipahan hyvällä omallatunnolla juoda 7 olutta kun eihän noita nyt väljähtymäänkään voi jättää!

Kommentit

Suositut tekstit