Juhannuksen apetta


Juhannus, tämä yöttömän yön ja keskikesän juhla, jota kyllä viime vuosina on saatu viettää jouluakin kylmemmissä olosuhteissa! Tosin koskaan keli ei ole estänyt grillaamasta ja saunomasta kysehän on vain onko oikeanlaiset varusteet mukana. Tänä juhannnuksena tuli tehtyä apetta oikein kunnolla ja niin paljon että jäi hieman ylikin. Aattona pöytään nasahti, jaloviina kaskella maustettu possunsisäfilepihvit ja ranskalaisella omenasiiderillä maustetut kanan rintafileet.Grilliin eksyi lihapuolelta vielä possun kylkirivistö ja paketillinen gabanossin kragovanmakkaroita. Rehupuolta edusti yrteillä, pippurilla ja suolalla maustetut porkkanat, palsternakat ja paprikat. Muutama siivu grillijuustoa, grillisalaattia, oliiveja ja suolakurkkkuja sekä paholaisenhilloa unohtamatta.

Annoshan oli vähintäänkin riittävä ja varsin maittava! Ihan heti tuon jälkeen ei mitään mahaan mahtunutkaan....tosin jälkiruualle on ihan oma vatsansa jonne aina uppoaa annos jäätelöä, jonka talon emäntä loihti aterian jälkeen.


Juhannuspäivän eväät noudatteli samankaltaista kaavaa eli samat lihat eksyivät grilliin tosin ilman makkaroita ja grillijuuston tilalle iskettiin halloumi. Lisukkeeksi vielä porkkanat, palseternakat, salaattia, uusia pottuja, coleslaw ja itse tehty kermaviilikastike niin eihän se huonoa ollut tämäkään.Kyllä melkein saa taas ihteesä selkään taputella, niin hyvää oli! En ole edes uskaltanut puntarissa käydä tuon mättämisen jälkeen. Olipa jälleen hauska ja varsinkin maukas juhannus!

Kommentit

Suositut tekstit