Olutsatama 16.-17.6.2017


Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Olutsatama sai nyt jatkoa ja en yhtään ihmettele sillä tapahtuman ns. nuoruudesta huolimatta järjestelyt ovat pelanneet alusta asti ja järjestäjät olivatkin ottaneet huomioon hienosti viime vuoden palautteet, mutta kukaan ei varmasti osannut arvatakaan että tapahtuma tulisi tuplaamaan kävijämääränsä!Itselle nämä oluttapahtumat ovat oiva paikka etsiä uusia makuja ja maistella erikoisuuksia mitä ei muuten tulisi ostettua. Olutta sai 1, 2 ja 4 desin annoksina jolloin tuotteiden maistelu on mahdollista hyvinkin laajassa kirjossa. Tapahtumassa maksuvälineenä kävi tapahtumavaluutta eli 2 euron arvoiset liput. Laitan alle listan tuotteista jotka tuli makusteltua, en niinkään arvostele mitään mutta muutamia erikoismainintoja tai pettymyksiä tuon esille. Ja jos joku ihmettelee miten määrä on noin suuri niin monesti tuotetta tuli maisteltua vain se suullinen tai pari sekä se että kaksi päivää ja useampi tunti tuohon ”maratoniin” käytettiin.

- Fiskarsin panimo: Katkera nunna 3.5%
- Iso-Kallan panimo: Jahti 5.8% ja Lakka Saison 7%
- Sonnisaari: Navy Blue Pale Ale 4.5%
- Tornion panimo: Orginal 1964 Lager 4.7%, Czech Style Pilsner 4.7% ja Artic Lager 4.7% (tässä oli alueen parhaat ns. perusoluet. Oikein maistuvat, maltaiset makuelämykset.)
- Tanker (Viro): Black Currantine BA 7% (oikein kirpsakka ja mehumainen mutta olut oluena ja mehu mehuna!)
- Beer Hunters: Mufloni Pilsner 5.5% ja Mufloni Tripel 8%
- Ruosniemen panimo: Pikkupomo Amber Ale 4.1% ja Lomittaja
- Maku Brewing: Viiniolut 5.2% (raikas, viinimäinen mutta en tätä olueksi sanoisi.)
- Radbrew: Lonely Lager 5.5%, Don of Wasteland Saison 5.5%, Greenhouse SE APA 5.5% ja Blackout Porter 4.3%
- Vakka-Suomen panimo: Kieltolaki kaffeplörö 5.5% ja Prykmestar kuiva omenasiideri 4.5%
- Panimo Honkavuori: Taiga North Carelian Porter 6.6% (makeahko, paahteinen, suklainen) ja Valo vehnäolut 4.5%
- Takatalo & Tompuri: Kaski ruislager 4.6% ja Kaski Kylmäsavulager 4.6%
- Linden brewery: Pi.La Farmhouse Ale 5.3% ja Just Ale 4.5%
- Mallaskuun panimo: Top Hat Ale 5.2% ja Croco Pils 4.7%
- Maistila: Portieeri Porter 6%
- Rocking Bear brewers: Pietniemi Pale Ale Apa 4.5%
- Cool Head brew: Filip´s Lemon Gosw 4% ja Sour Head Ginger
- Panimo Hiisi: Hulluus Mustikka Sour 4.5% ja I Asked For Barley Wine, She Brought Me Gasoline
- Kuura: Kuura Real 16 5.3% ja Kuura Cuvée 15 6% (nämä oli kyllä selkeesti suurimmat pettymykset! ylilaimeaa hapotonta omenamehua, joka toisaalta maistui hieman tiskivedelle)
- Mustan Virran panimo: Punkaharju

Onhan tuossa kattava lista ja paljon jäi vielä maistelemattakin. Todella hyviä tuttavuuksia mutta myös pahoja pettymyksiä, varsinkin noiden siidereiden osalta sekä näin omasta mielestä aletaan olemaan jo sen oluen maustamisen suhteen äärirajoilla mennään jo ehkä liiankin erikoisiin ja vahvoihin ”mausteisiin” jolloin olut ei maistu enää oluelta vaan esimerkiksi viiniltä tai mehulta mutta makunsa kullakin ja hyviä olivat nämä erikoisuudetkin mutta oluitako?, niin en oikein osaa sanoa!
Väkeä tapahtumassa oli reilusti, perjantaina saavutettiin kuulemma reilu 3000 kävijän määrä  ja siitä syystä esim. Naughty BRGR:lta loppui tavara käytännössä jo ensimmäisenä päivänä. Harmi sinänsä mutta toisaalta osoitus siitä että kauppa kävi ja toivottavasti myös katettakin tehtiin! 


Vessoja oli viime vuodesta lisätty mutta juuri tuosta massiivisesta kävijämäärän kasvusta johtuen jonot olivat välillä melkoiset mutta kuka olisi osannut arvata tuon kävijämäärän noin rajun kasvun, joten järjestäjiä ei oikein voi tästä moittia! ja kun hieman ennakoi niin tarpeilleen pääsi mielestäni kuitenkin ihan kohtalaisessa ajassa. Kun poistuimme lauantaina alueelta, niin lipunmyynti keskeytettiin hetkeksi alueen kapasiteetin tullessa vastaan, hyvä merkki tämäkin vaikka varmasti niitä alueelle pyrkiviä tämä ei niin riemastuttanut. Tunnelma alueella oli muutenkin hyvä esiintyjiä niin viihteellisiä kuin asiapitoisia oli mukavasti ja porukka todella näytti nauttivan tapahtuman annista ja ohjelmasta. Tässä olisi ollut muuten taas maamme Sipilöille, Puskille ja Soineille oiva tilaisuus tulla katsomaan miten ns. eurooppalaistuneesti Suomen kansa osaa nauttia ja maistella, kovin montaa ns. känniörveltäjää ei tullut vastaan vaan ihmiset nauttivat hyvästä kelistä, rennosta tunnelmasta ja loistavista tuotteista.

 


Lasinpesupisteitä olisi ehkä saanut olla muutama lisää ja plussa siitä että pesuvesi oli juomakelpoista, sillä aina kun pesi lasin tuli otettua myös lasillinen vettä. Loistava idea pitää huoli ihmisten veden saannista, sillä tuskin olisi tullut erikseen vesipulloa ostettua, niin tuossa se hoitui lähes huomaamatta! Suuri kiitos tapahtuman järjestäjille, puuhamiehille ja tietenkin panimoille, jälleen oikein onnistunut ja hyvin järjestetty tapahtuma! Lopuksi vielä tunnelmia pääteltasta kun Herpertti laittaa parastaan!


Kommentit

Suositut tekstit