OlutSatama

Olutsatama on tapahtuma jossa on tullut oltua alusta asti ja jo ensimmäisestä kerrasta sen järjestelyt ovat toimineet, mikä on harvinaista varsinkin uudelle tapahtumalle. Näin aluksi haluankin kiittää itse puuhanaisia ja miehiä!
Itse tapahtuma oli 8-9.6 Jyväskylän satamassa, tosin nyt uudella kohdalla, jolloin tilaa oli saatu enemmän käyttöön.








Edellisvuoteen muutosta oli tapahtunut myös maksuvälineessä, nyt maksu tapahtui SeamChip-maksurannekkeilla, joihin pystyi lataamaan rahaa ja puhelimeen ladattavalla aplikaatiolla pystyi seuraamaan mm. omia ostotapahtumia, erittäin tervetullut uudistus!
Olutsatama on rento ja mukava tapahtuma, sillä siellä ei mennä pikkurilli pystyssä nenää nyrpistäen, vaan ollaan hyvällä fiiliksellä ja rennolla asenteella, joka mielestäni näkyy ohjelmassa, talkoolaisissa ja kävijöissä. Nyt ns. piknik-alue oli isompi ja sinne oli kyhätty mukavasti erillaisia löhöily- ja lepäilypaikkoja. Myös olutjooga oli tuolla alueella ja vaikka kirjoittaja onkin notkea kuin rautakanki ja omaa kaksi vasenta jalkaa olihan se mentävä kokeilemaan!








Aivan loistavaa! Varsinkin kun välillä sai ottaa huikkaa jumpan lomassa, se nesteytys, se nesteytys!! Myös musiikkia ja kilpailuja oli tarjolla pitkin päivää. Kyseessä on Brewcatsin vetämästä vuoden pulkkikaljatietäjä ja voin sanoa että ei noita oikeasti erota toisistaan, olen kokeillut! tai ehkä joku ne voikin erotaa mutta minun makunystyröillä siihen ei pystytä! Allekirjoittanut ei osallistunut kisaan.






Herpertti heitti letkeää ränttätänttä rokettirollia omalla hauskalla asenteellaan, olihan tuolla paljon muitakin bändejä mutta tuosta nyt vain tuli otettua kuvat.
Myös ruoka kuuluu olennaisena osana tapahtumaan ja nyt tarjolla oli hieman enemmän vaihtoehtoja kuin aikaisemmin. Ihan jonotusteknisistä syistä valitsin K-S Keittiömestareiden kojun ja se kannatti, 11 eurolla sai possunniskaa, kukkakaalipyrettä, kaalia ja kastiketta, voin sanoa että oli joka euron arvoista!


Niin siellä vierähti kaksi päivää ettei huomannutkaan, voin suositella tapahtumaa myös niille joille olut ei ole ihan se must juttu, sillä täällä pääsee mukavasti tutustumaan huokeaan hintaan, sekä pienin annoksin, 1 dl oli pienin annos ja ylleensä sen hinta oli 2€. 
Pieni miinus muutamalle panimolle joista ei 1 dl annnosta saanut tai piti ostaa koko tölkki tai pullo! se olut ei mene pilalle vaikka hetken seisoisikin avatussa tölkissä/pullossa mutta jos tämä on kahden päivän aikana ainut "miinus" ja kun kelitkin vielä suosivat tapahtumaa niin ei voi kun olla tyytyväinen viikonloppuun!






Niin mitä sitten tuli maisteltua? Alla lista panimoista ja oluista. Lista voi tuntua isolta mutta muistakaa että tuotteet on maisteltu kahden päivän aikana ja 1 dl annoksissa, jos sellaisen vain sai.

Panimo Hiisi: Olutsatama (PaleAle)
Fiskarssin panimo: Akvavit Kaffe Desert (Stout), Luomu Musta Valssi (tumma Lager)
Sonnnisaari: Mulkero (Porter), Rupa-Ensio (IPA)
Pühaste: Lime Gose (Sour-Gose)
Tanker: Kraft Lager (Pilsner)
Takatalo&Tompuri: Kaski Ruislager (Lager)
Mooose on the Loose: Trial (Brown Ale), Wild Saison (Saison)
Malmgårdin Panimo: Apple Orchard (Siideri)
Panimo Honkavuori: Inkeri (Ginger Beer), Äkäsen Eukon Hieno Lagerolut (Lager)
Brugghús: Surtur Imperial Stout (Stout)
PanimoyhtiöX: Magnusti (IPA)
Hailuodon Panimo: Tarri (Pils)
Maistila: Blackcurrant Black Ale (Dark Fruit Beer)
Ruosniemi: Koodari (American Lager)

Kommentit

Suositut tekstit